in

Divlje deponije nisu samo posao komunalnih službi

Divlje deponije nisu samo posao komunalnih službi - 2015

Na osnovu zajedničke inicijative vas, građana leve obale, i nas danas smo prijavili dve mini deponije za koje na osnovu obećanja „Beokom servisa” očekujemo da će narednih dana biti očišćene.

Nadležni su pozvali sve građane da prijave lokacije na kojima se nalaze divlje deponije, neuređene površine i zapuštene zelene površine. Međutim, to ne znači da će deponije na pomenutim lokacijama biti odmah očišćene već da će prvo po prijavi gradska komunalna preduzeća obići prijavljene lokacije.

Tek na osnovu stanja na terenu i u zavisnosti od toga koliko je deponija udaljena od naseljenih objekata, kolike su deponije i sl. utvrdiće se prioriteti čišćenja.

Mini deponija u Ivana Milutinovića u Borči

Prva prijavljena mini deponija nalazi se na raskrsnici ulica Ivana Milutinovića i Učiteljske. Na pomenutoj lokaciji nekada su bili kontejneri ali pošto su uklonjeni, đubre se baca gde se stigne.

Divlje deponije nisu samo posao komunalnih službi - 2015

„Da li neko zna zbog čega u ulici Ivana Milutinovića u Borči ne postoje kontejneri, nego se đubre baca na ulicu i danima tako stoji? Ovo ruglo je za neverovati“, poslala nam je sugrađanka Gordana.

Mini deponija na autobuskoj stanici na Zrenjaninskom putu

Druga prijavljena mini deponija nalazi se kod autobuskog stajališta broj 1280 na Zrenjaninskom putu kod „Panonije”.

Divlje deponije nisu samo posao komunalnih službi - 2015

Generalni problem sa smećem na skoro većini stajališta na levoj obali jeste što kante na njima i ne postoje.

Delom smo i sami krivi što živimo u đubretu.

Ovim putem moramo reći da nisu samo službe krive za đubre koje se nalazi svuda oko nas. Kao pojedinici i kao društvo smo krivi za to. Ako nema kante, ne znači da treba bacati smeće gde god želimo.

Kako se baca smece

Stoga, apel svim sugrađanima da čuvaju ono što imaju i da vode računa o životnoj sredini. Ako već nemamo sve što nam je potrebno za osnovni život, onda makar ne moramo živeti u đubretu zbog toga.

Trenutno rešenje oko odnošenja smeća

Iskreno, nismo zadovoljni rešenjem o načinu odnošenja smeća, tačnije zamenama kontejnera za kante, samo iz razloga što građani nisu adekvatno informisani o tome. Prilikom podele besplatnih kanti nije podeljen nikakav informator kao i tačno definisan termini odnošenja smeća.

Zašto je ovo važno? Zato što ih nisu svi dobili pa se sada traži kanta više, što znači i da se kradu.

Drugo – gde su nekad bile kuće, sada su zgrade, kao što je to slučaj sa pojedinim ulicama a gde su zgrade, treba da budu kontejneri. Što znači da pre toga komunalna preduzeća nisu obišla teren i utvrdila trenutno stanje.

Zato što pravna lica – firme nisu dobila besplatne kante pa ista moraju da sa JKP-om „Gradska čistoća” potpišu ugovor o odnošenju smeća i da sami kupe posudu za odlaganje istog.

Pravna lica u Borči će biti kažnjavana zbog odlaganja smeća-2015

Sve pomenuto se ne bi dešavalo ili bi bilo u manjem broju da smo samo na vreme i adekvatno obavešteni.

Ovim putem, po ko zna koji put, pozivamo nadležne da se malo više posvete problemu oko odlaganja i odnošenja smeća jer deponije svakodneno niču na levoj obali.

Nadležne smo pozvali. Sada pozivamo i vas.

Takođe, pozivamo sve komšije da zasuču rukave i očiste ispred svoje kuće ili zgrade a da prijave divllje deponije na javnim površinama na telefone 0800/1100-11 ili 011/3090-007.

Jedan od osnovnih ciljeva blog/portala LOBI INFO jeste da ukaže na probleme, kritikuje odgovorne i, naravno, pohvali kad god se uradi nešto dobro.

Međutim, nemojte očekivati da ćemo umesto vas rešiti sve naše probleme. Želimo da pomognemo i to nikada nije bilo, niti će biti sporno ali nećemo da čistimo iza vas.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Tri puta smo prijavljivali divlju deponiju u Padinskoj Skeli koju nismo u stanju da očistimo sami, jer se đubre tu nagomilavalo godinama. Slali prijave, slike deponije, crtali inspektoru mapu kako da nađu deponiju, i ništa. Jednom je inspektor zvao da proveri da li je deponija očišćena, jer su radnici prijavili da su očistili, i poslali smo im slike da niko nije ništa ni pipnuo. Nikad se više nije javio, niti smo uspeli da ga nađemo ponovo. Prijavićemo ponovo, ali ne uzdam se puno.

  2. Iskreno sam se ponadao povecanom redu i cistoci kada su onomad formirali komunalnu policiju,ali gorko sam se razocarao kada sam shvatio da ona ne doprinosi cistoci grada nego samo privatnim interesima pojedinih grupa i namicanju para u budzet globeci bednike .Sto je vise komunalnih policajaca upravo proporcijonalno smeca je sve vise!

Noćne hronike od sutra 12. marta u bioskopima - 2015

„Noćne hronike“ od 12. marta u bioskopima

Manja gužva na Pančevačkom mostu zbog sudara