in

Raspored odnošenja smeća u Borči gde su podeljene kante

Kao što većina zna JKP, Gradska čistoća je pre 15 dana uklonila kontejnere iz pojedinih delova Borče a građani su zauzvrat dobili kante za smeće.

Ranijih godina deljene su kante za smeće tamo gde kontejneri nisu postojali i gde kamioni „Čistoće“ nisu mogli da prođu. Međutim, poslednja podela značila je prelazak sa kontejnera na kante iako niko o tome nije bio obavešten od strane ovog komunalnog preduzeća.

Bilo kako bilo, oni koji nisu dobili kante nisu dobili ni odgovor pa su bili prinuđeni da se sami snađu. Po navici mnogi su bacali smeće gde su nekada bili kontejneri pa su se formirale mini deponije (Pročitajte kompletan članak).

U buduće svi građani koji žive u privatnim kućama dobiće od „Čistoće“ kante od 240 litara u koje, prema uputstvu, treba da odlažu komunalni otpad.

Svi koji poseduju kante moraju da se pridržavaju novog režima uklanjanja komunalnog otpada i u obavezi su da određenim danima ostavljaju kante ispred svojih kapija kako bi ekipe Gradske čistoće mogle da ih isprazne.

Raspored odnošenja smeća ovog vikenda 7. i 8. februara

Pražnjenje kanti obavlja se jednom nedeljno počev od 6.30 i to danima posebno određenim za svako naselje o čemu će sugrađani na licu mesta biti obavešteni. Napomena: I prošli put je isto rečeno ali radnici nisu imali te informacije!

Subota 7.2.2015.

Borča – Bratstva jedinstva, Julije Delere, Kombinatova i Valjevskog odreda.

Nedelja 8.2.2015.

Borča – 12. oktobra, Đordana Bruna, Kosovopoljska, Pabla Pikasa, Ranka Miljića, Vizeljska, Vojislava Ivetića i Zanatska .

Kante su dobili i stanovnici naselja Popova Bara ali još nije utvrđen režim iznošenja đubreta.

Ovim putem želimo da postavimo jedno pitanje komunalnom preduzeću JKP „Gradska čistoća“ jer smo ih zvali više od deset puta i niko nam se nije javio – šta da rade građani koji nisu dobili/zadužili kante?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totalni kolaps na Pančevačkom mostu zbog lančanog sudara-2015

Totalni kolaps na Pančevačkom mostu zbog lančanog sudara

Osnovna škola Rade Drainac proslavila 44. rođendan - 2014

Danas akcija davanja krvi u OŠ „Rade Drainac” u Borči