Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Noćne hronike od sutra 12. marta u bioskopima - 2015

„Noćne hronike“ od 12. marta u bioskopima

u Dešavanja od

Pravo sa „Festa” u domaće bioskope sutra dolazi neo-noar film „Noćne hronike“ (Nightcrawler) rediteljski debi Dena Gilroja.

Iako Gilrojev prvenac, ovaj film je pobrao samo najbolje kritike. Na „Roten tomejtosu” (Rotten Tomatoes), internet agregatoru kritika, „Noćne hronike“ imaju čak 95 % pozitivnih prikaza a prosečna ocena im je 8,9 od mogućih 10. Takođe, film je bio nominovan i za Oskara za najbolji originalni scenario.

Glavnu ulogu Luisa Lua Bluma tumači Džek Gilenhal koga su kritičari i publika nakon ovog krimi ostavrenja uporedili sa Robertom de Nirom u mlađim danima.

Svake noći dok grad spava ekipe naoružane brzim automobilima, skupim kamerama i policijskim radio stanicama kruže područjem Los Anđelesa u potrazi za pričama. Ti slobodnjaci, poznati kao noćni hroničari, idu u lov na sudare, požare, ubistva i ostale nezgode i nesreće u nadi da će prodati reportaže lokalnim TV stanicama.

Poput kuglice flipera jure s jednog mesta zločina na drugo, motivisani jednačinom koja pretvara kriminal i žrtve u dolare i cente.

Film u domaće bioskope dolazi sutra – 12. marta.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh