in

Deca ponovo u vrtiću „Lastavica“ u Padinskoj, posle skoro 5 meseci

Posle četiri i po meseca, 145 mališana se vratilo u vrtić „Lastavica“ u Padinskoj Skeli, pošto je letos tokom obilnih kiša došlo do izlivanja kanalizacija, ali kako su istakli nadležni, i – nafte.

Završena je sanacija dvorišta vrtića i deca su opet u svom vrtiću – izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak 

Kako je Gak istakao, sanacijom ovog vrtića i njegovim vraćanjem u funkciju, potpuno je sanirana šteta od poplava na svim vrtićima na levoj obali Dunava.

Ovde smo imali najzahtevniju intervenciju budući da smo morali da promenimo kompletno zemljište u dvorištu koje je bilo zagađeno – rekao je Gak.

Radovi su završeni, koštali su oko 13 miliona dinara i sada vrtić opet normalno funkcioniše.

Podsećamo da je tokom velikih poplava, samo brzom reakcijom zaposlenih u predškolskoj ustanovi letos sprečena veća šteta na objektima.

Dvorište nakon poplave

Predsednik opštine Palilula, Aleksandar Jovičić je rekao da je period sanacije Opština Palilula iskoristila i za opremanje dvorišta novim mobilijarom.

Za tu namenu izdvojili smo četiri miliona dinara i u planu je da se isto uradi u svim vrtićima na Paliluli – istakao je Jovičić.

Deca su, inače, od kraja juna bila izmeštena u vrtić „Vesna” u naselju Padinska Skela.

U svoj matični vrtić „Lastavica” vraćena su tek nakon što su laboratorijske analize potvrdile da je boravak dece bezbedan.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Četiri osobe povređene u lančanom sudaru na Pančevačkom mostu

    Zbog jake košave, ekipe „Zelenila” bile su u stalnom dežurstvu