in

Zbog jake košave, ekipe „Zelenila” bile su u stalnom dežurstvu

Zbog izuzetno jake košave, koja je u Beogradu duvala jačinom oko 20 kilometara na čas, operativni tim za hitne intervencije „Zelenila – Beograd” dežurao je 24 časa, a u više navrata sanirane su napukle i polomljene grane i vetroizvale.

U Bulevaru vojvode Putnika, usled težine krošnje, a pod naletima vetra olujne jačine, izvalilo se zdravo stablo kestena i palo na vozilo u pokretu. Ekipe „Zelenila – Beograd” odmah su izašle na teren i sanirale stablo, što je bila jedna od sedam hitnih intervencija tokom košave.

Prilikom pada stabla, u vozilu su se nalazile dve osobe koje su trenutno na pregledima u dežurnoj zdravstvenoj ustanovi. Stablo kestena se nalazi u redovnom programu održavanja ovog preduzeća i oštećenim sugrađanima JKP „Zelenilo – Beograd” nadoknadiće štetu po utvrđenoj proceduri.

Stablo je, dodaje se u saopštenju, u trenutku vetroizvale bilo potpuno zdravo. Kako se pojašnjava u saopštenju, usled produžene vegetacije, zbog za ovo doba godine povišenih temperatura, stabla još uvek nisu odbacila lisnu masu kao ni plodove, stoga su krošnje izuzetno teške, što dovodi do izvala zdravih stabala pod udarima vetra.

Slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala, koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu, sugrađani mogu prijaviti Centru za informisanje ovog preduzeća radnim danima od 7.30 do 15.30 časova na broj telefona 2630-506.

Posle tog vremena mogu se obratiti dežurnoj službi u Bulevaru vojvode Mišića 85a na broj telefona 2650-683. Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Deca ponovo u vrtiću „Lastavica“ u Padinskoj, posle skoro 5 meseci

    Linija 43 vraćena na Trg republike, linija 96 ostala skraćena!