in

Košava lomi stabla na levoj obali, a stiže i pesak iz Sahare

Jaka košava koja je sinoć počela da duva u Beogradu i okolini najviše se oseća na levoj obali, a već je pričinila i materijalnu štetu, pa su popadala pojedina stabla.

Polomljeno stablo u Krnjači

U naselju Kotež vetar je oborio drvo preko pešaćke staze kuda prolazi dosta ljudi i dece. Udruženje UG Kotež prijavilo je problem Zelenilu, ali su morali da iseku stablo kako bi sugrađani mogli da koriste stazu.

Slična situacija desila se i u Borči, gde je jedno stablo olujni vetar potpuno iščupao. Nadamo se da će se gradske službe ubrzo pojaviti da oboreno stablo uklone.

Stablo iščupano u Borči

Naglo zahlađenje i obilna kiša, praćena olujnim udarima košave, doveli su i do zastoja u saobraćaju na ulicama Beograda. Udarna deonica je i Pančevački most gde brzina vetra dostiže do 40 kilometara na sat.

Vozačima se savetuje da budu dodatno oprezni, zbog otežanih uslova u saobraćaju, ali i da se naoružaju strpljenjem zbog gužvi na ulicama.

pesak iz Sahare

A kako saznajemo stiže nam i saharski pesak. Važno je znati da ovaj fenomen neće imati uticaja na zdravlje ljudi, jer neće trajati dugo.

Posledice tog fenomena biće vidljive na automobilima, terasama, vešu koji se suši napolju… Ovaj fenomen vezan je za kišu koja se očekuje još danas.

U narednim danima prognozirano je sunčano vreme tako da sugrađani već sutra mogu da operu automobil, okače napolju veš i zaborave na pesak.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U Kini se potpisuje konačan ugovor o izgradnji industrijskog parka u Borči

    Delovi Krnjače i Borče i danas su bez električne energije