in

Vrtić u Kotežu prima decu, u Padinskoj deca izmeštena

Vrtić „Pahuljica” u Kotežu koji je zbog obilnih padavina poplavljen, već od danas će opet primiti decu, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je juče obišao vrtić i uverio se da su posledice poplave sanirane, te da je bezbedno da se deca koja su izmeštena u obližnji vrtić „Veseljko” vrate.

Vode više nema, pre svega zahvaljujući odličnoj i brzoj reakciji zaposlenih u vrtiću, koji su tokom cele noći dežurali u objektu i uradili odličan posao – rekao je Gak.

Najdanović je istakao da je ovo vrtić koji je imao najveće probleme, te da su sanirana manja prokišnjavanja u još nekoliko vrtića na Paliluli.

Vrtić Mimoza u Krnjači

Ipak, kako nam javljaju roditelji iz Padinske Skele i vrtić u ovom naselju je u vodi. Kako kažu, deca iz ovog vrtića prebačena su u vrtić u naselju Tovilište.

Pratimo situaciju još u „Lastavici”, gde se izlila kanalizacija. Pala je velika količina vode u kratkom roku, ali smo na vreme preduzeli sve mere predostrožnosti, tako da posledice nisu velike – poručio je Najdanović.

Ništa bolja situacija nije ni u Krnjači, u vrtiću Mimoza, čije je dvorište i dalje potpuno poplavljeno. Roditelji iz ovog vrtića i dalje strahuju od zaraze.

Kako je istakao, u vrtiću „Pahuljica” boravi oko 200 dece i tokom leta dolaznost je između 100 i 120 dece.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kad san postane java: Iz Koteža do najjače lige na svetu NBA

    U subotu na nasipu u Krnjači piknik i druženje povodom Međunarodnog dana Dunava