in

Beogradskim metroom od Ovče do Resnika

Beovozom od Ovče do Resnika - 2015
Beovozom od Ovče do Resnika - 2015

Grad Beograd i Železnice Srbije počeli su realizaciju ambicioznog projekta vrednog 14 miliona evra. Siniša Mali najavio nove linije, destinacije, stanice, kompozicije…

Predviđeno je pet novih stanica za „BG voz“ i produženje linije od Ovče do Resnika.

Ambiciozno su planirane i nove železničke kompozicije Protokolom o saradnji koji su u četvrtak potpisali Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, i Miroslav Stojčić, generalni direktor Železnica Srbije.

Za godinu dana se očekuje početak rada druge linije „BG voz“ od stanice „Prokop“ do Resnika, izgradnja novih stajališta u Kamendinu, Altini, Senjaku, Košutnjaku i Krnjači.

Po završetku izgradnje drugog koloseka pruge do Pančeva predviđeno je i produženje prve linije do Ovče. Već smo pisali o tome kako napreduju radovi na pruzi Beograd – Pančevo i kako trenutno izgledaju stanice „Krnjača“ i „Ovča

Gradonačelnik Beograda istakao je da se „BG voz“ pokazao kao vrlo pouzdan vid transporta, čiji je prosek kašnjenja oko devet sekundi. Ipak, smatra da može da bude još bolji.

– Želimo da unapredimo „BG voz“, da imamo veći broj lepih stanica, neke nove linije, ali prevashodno da poboljšamo kvalitet usluga koje Beograđani trenutno imaju, rekao je Mali. – Razmotrićemo i pravce ka Lazarevcu i Mladenovcu a nameravamo da kupimo još nekoliko kompozicija vozova. To će omogućiti da se pojačaju dolasci i odlasci a samim tim i poboljša kvalitet „BG voza“ koji svakodnevno preveze više od 30.000 Beograđana.

Beovozom od Ovče do Resnika - 2015

Gradonačelnik je istakao da realizacija planiranih radova ne zahteva velika ulaganja i da će se unapređenjem već postojeće infrastrukture beogradskog čvora, koju koristi „BG voz“ poboljšati taj vid transporta putnika.

Radove će zajednički da finansiraju Grad i Železnice Srbije kroz komercijalni aranžman. Železnice će izdvojiti sredstva a grad će im ih nadoknaditi kroz plaćanje broja pređenih kilometara.

Ukoliko se plan realizuje, verujemo da će pomenuta linija „BG voz“ od Ovče do Resnika olakšati putovanje svih sugrađana sa leve obale. Tek tada će lokalna linija 105L (Borča – Ovča) za koju smo se izborili još više dobiti na značaju.

Izvor: Novosti

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Lančani sudar tri kombija i tri automobila na Pančevačkom mostu

    Lančani sudar tri kombija i tri automobila na Pančevačkom mostu

    Servisne informacije

    Servisne informacije za 4. i 5. mart