Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Policijski grad u Ovči: Izgrađeno osam nelegalnih vila - 15.04.2014

Zabranjeni „Policijski grad” u Ovči

u Vesti od
Tara – T2

Više tužilaštvo u Beogradu naredilo je istragu o „Policijskom gradu“ u Ovči – da se proveri ko je policijskim rukovodiocima dozvolio izgradnju osam vila u ulici 1012. nova, finansiranih preko „burazerskih veza“.

Više tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od policije da proveri ko je omogućio nelegalnu gradnju osam vila u Ovči, među čijim vlasnicima su i neki od visokih policijskih funkcionera.

  • U ulici 1012. nova građene su vile bez bilo kakvih dozvola pa je tužilaštvo poslalo zahtev za prikupljanje obaveštenja o tome ko je dozvolio divlju gradnju ali i o tome kojim sredstvima je finansirana gradnja ovih vila u naselju Ovča – kaže izvor „Kurira” iz tužilaštva.

Policijski grad u Ovči: Izgrađeno osam nelegalnih vila - 15.04.2014

„Zabranjeni policijski grad” iliti „Pandursko Dedinje”

„Zabranjeni policijski grad” ili „Pandursko naselje”, kako ga zovu meštani Ovče, nalazi se na svega 20 minuta od centra grada.

Zanimljivo:  Najnovija vest: Večeras izbio požar u Imleku

Ulica u kojoj se nalaze policijske vile dugačka je oko 200 metara a na kraju je podignut zid pa se u nju može ući samo sa jedne strane ali većina kuća je neuseljena.

  • Čitav blok kuća koje imaju po nekoliko stotine kvadrata izgrađen je tokom 2010. i 2011. godine. Sumnja se i da je materijal kojim su građene kuće obezbeđen preko „burazerskih veza“, navodi „Kurir”.

Policijski grad u Ovči: Izgrađeno osam nelegalnih vila - 15.04.2014

U „Policijskom gradu” u Ovči izgrađeno je osam nelegalnih vila od kojih svaka u proseku ima oko 400 kvadrata. Sumnja se i da je put do „Zabranjenog policijskog grada” takođe izgrađen nezakonito.

Iako skoro svi građani Ovče znaju za „nelegalne” policijske kuće u Ovči, nisu voljni da bilo šta komentarišu. Iz njihove perspektive blizina bivših i sadašnjih policijskih službenika može značiti njihovu veću bezbednost, kao i brže rešavanje eventualnih problema.

Zanimljivo:  Danas i sutra planirana isključenja struje na levoj obali

Izvor/Slike: Kurir

Povezane teme:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh