Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Policijski grad u Ovči: Izgrađeno osam nelegalnih vila - 15.04.2014

Zabranjeni „Policijski grad” u Ovči

u Vesti od
Cicak – Rancevi 25%

Više tužilaštvo u Beogradu naredilo je istragu o „Policijskom gradu“ u Ovči – da se proveri ko je policijskim rukovodiocima dozvolio izgradnju osam vila u ulici 1012. nova, finansiranih preko „burazerskih veza“.

Više tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od policije da proveri ko je omogućio nelegalnu gradnju osam vila u Ovči, među čijim vlasnicima su i neki od visokih policijskih funkcionera.

  • U ulici 1012. nova građene su vile bez bilo kakvih dozvola pa je tužilaštvo poslalo zahtev za prikupljanje obaveštenja o tome ko je dozvolio divlju gradnju ali i o tome kojim sredstvima je finansirana gradnja ovih vila u naselju Ovča – kaže izvor „Kurira” iz tužilaštva.

Policijski grad u Ovči: Izgrađeno osam nelegalnih vila - 15.04.2014

„Zabranjeni policijski grad” iliti „Pandursko Dedinje”

„Zabranjeni policijski grad” ili „Pandursko naselje”, kako ga zovu meštani Ovče, nalazi se na svega 20 minuta od centra grada.

  Uskoro moguće zaprašivanje komaraca iz aviona

Ulica u kojoj se nalaze policijske vile dugačka je oko 200 metara a na kraju je podignut zid pa se u nju može ući samo sa jedne strane ali većina kuća je neuseljena.

  • Čitav blok kuća koje imaju po nekoliko stotine kvadrata izgrađen je tokom 2010. i 2011. godine. Sumnja se i da je materijal kojim su građene kuće obezbeđen preko „burazerskih veza“, navodi „Kurir”.

Policijski grad u Ovči: Izgrađeno osam nelegalnih vila - 15.04.2014

U „Policijskom gradu” u Ovči izgrađeno je osam nelegalnih vila od kojih svaka u proseku ima oko 400 kvadrata. Sumnja se i da je put do „Zabranjenog policijskog grada” takođe izgrađen nezakonito.

Iako skoro svi građani Ovče znaju za „nelegalne” policijske kuće u Ovči, nisu voljni da bilo šta komentarišu. Iz njihove perspektive blizina bivših i sadašnjih policijskih službenika može značiti njihovu veću bezbednost, kao i brže rešavanje eventualnih problema.

  Košava na levoj obali i do 25 metara u sekundi

Izvor/Slike: Kurir

Povezane teme:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh