in

Za jedno 8 godina u Krnjači će biti „gospodski“

Danas je gradski menadžer Goran Vesić obišao Krnjaču i razgovorao sa građanima o planovima grada za izgradnju kanalizacije u njihovoj mesnoj zajednici.

On je najavio građanima početak radova na izgradnji kanalizacije u naselju Krnjača odnosno Blok braće Marić.

– Direkcija je završila javnu nabavku, sledi potpisivanje ugovora i tokom februara počinje projektovanje. Projektovanje kanalizacije biće vršeno u fazama, izvodiće se radovi i građani ovog dela Krnjače mogu da očekuju početak izgradnje kanalizacije tokom proleća. U Bloku braće Marić projektuje se i gradi sedam kilometara kanalizacione mreže, a prvo će se graditi gravitacioni kolektor i šahtna crpna stanica, posle čega će se nastaviti sa izgradnjom kanalizacione mreže niskog pritiska u ostalim ulicama naselja – rekao je Vesić, a saopštio je Beoinfo.

On je dodao da je ukupna vrednost svih radova oko 90 miliona dinara i najavio da će direkcija ove godine ugovoriti izradu idejnog rešenja sekundarne kanalizacije za sve ulice u naselju Krnjača.

Do 2025. godine će Krnjača imati vodovod i kanalizaciju

Kanalizacioni sistem na levoj obali Dunava koncipiran je kao nezavisan, separacioni sistem, koji pokriva oko 12.000 ha, pri čemu je recepijent za otpadne vode reka Dunav preko planiranog postrojenja PPOV „Krnjača“.

Više o na linku o „Detaljnom planu razvoja vodovodnog i kanalizacionog sistema na levoj obali„.

– Idejno rešenje će biti završeno na jesen ove godine, kako bi se počelo sa pripremom tehničke dokumentacije za građevinske dozvole za izgradnju prvih kilometara kanalizacije. Ono će predvideti izgradnju fekalne kanalizacije duž postojećih ulica u Krnjači. Ukupna dužina saobraćajnica u kojima treba projektovati sekundarnu kanalizacionu mrežu iznosi oko 80 kilometara i idejnim rešenjem će se planirati fazna izgradnja, kako bi se naselje sukcesivno opremalo kanalizacijom – dodao je Vesić.

On je istakao da je glavni recipijent za upotrebljene vode kolektor na Zrenjaninskom putu, koji je u ranijem periodu izgrađen u dužini od jednog kilometra.

Izgradnja kanalizacije u Krnjači mogla da počne 2018. godine i da će to biti najveći pojedinačni projekat izgradnje kanalizacije u Beogradu.

Avioni, kamioni i milioni!

Posle ovakve najave nadležnih ne možemo da se ne prisetimo članka iz 2014. godine da nam „Japanci grade kanalizaciju“ i investicije od 800 miliona evra.

Takođe se ironično prisećamo i inserta iz filma „Rane“ koji možete videti u nastavku.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Od 2022. tunelom od Pančevčkog mosta do Savamale

Novo javno preduzeće za puteve i sekretarijat za javni prevoz