in

Vozač Dragan iz Padinjaka ipak nije „taj“ vozač

Dva dana javnost je brujala i bila dirnuta gestom vozača autobusa na liniji 31 koji u utorak nije hteo da vozi dok neko od putnika ne ustane trudnici. Toliko dana je bilo potrebno i da se ispostavi da „heroj“ ipak nije Dragan Žulević koji se predstavio svim medijima kao džentlmen za volanom, već drugi vozač – Željko Postić.

Kada je novinarka B92 Suzana Trninić, koja se zadesila u autobusu u kom se ovaj lep gest desio, objavila to na Tviteru, svi su počeli da se raspituju o vozaču čiji je gest vredan divljenja.

Vozač u busu 31 nije hteo da krene dok neko ne ustane trudnici. Car! Čestitala sam mu 🙂

Ekipa „Blica“ pozvala je GSP u potrazi za vozačem i u PR službi dobila ime i kontakt vozača. Žulevića smo zatim našli, slikali, a on je do tančina prepričavao kako nije hteo da krene dok trudnica ne sedne.

Dva dana je bilo potrebno da se sazna da je reč o pogrešnom heroju.

Suzani Trninić, novinarki B92, stigao je mejl od vozača GSP-a Željka Postića sa tačnim opisom događaja iz autobusa. Ubrzo je shvaćeno da je on pravi heroj iz autobusa 31.

U GSP „Beograd”, koji je medijima dao ime i kontakt vozača, sada pokušavaju da se opravdaju za veliku grešku.

  • Mi smo dobili dva broja vozača od Direkcije za javni prevoz. Prvog smo zvali i on nije znao o čemu se radi da bi drugi nam rekao da je on taj. I šta smo sad mi tu mogli, pričaju u GSP „Beograd”.

Dragan kaže: „Izvinite, nije bilo namerno.“

– Nisam imao nameru nikoga da obmanem. Desila mi se ista situacija kao i kolegi. Mnogo mi je žao što je sve ovako ispalo. Zvao sam kolegu o kom ste zapravo hteli da pišete i izvinio sam mu se, objasnio je za „Blic“ sinoć Dragan Žulević, vozač koji se kitio tuđim perjem.

On kaže da je došlo do zabune i objašnjava:

– Pred kraj smene me je nazvala gospođa iz marketinga GSP-a i pitala me da li se u mom autobusu desilo da sam zaustavio autobus da bi trudnica sela. Rekao sam joj da jesam imao tu situaciju i ona mi je odmah rekla da sam ja vozač o kom priča ceo grad i da me traže novinari, objašnjava Dragan.

Žulević tvrdi da nije znao da ga je javno pohvalila Suzana Trninić.

– Završio sam smenu oko 12 h i došao u zgradu GSP-a jer su me zvali. Tu su me svi sačekali i pričali o incidentu i odmah su došli i novinari… Nisam hteo nikoga da prevarim. Javno želim da se izvinim kolegama, novinarima i svima i kažem da je došlo do zamene ličnosti, kaže on.

Zbog ovog incidenta već ima velike probleme.

– Zvali su me iz firme danas i rekli da moram da dođem na razgovor. Sada mi prete svim i svačim. Imam velikih problema sada. Ja sam deset godina u toj firmi. Nikada nikakav problem, ni incident nisam imao. Ovo je najružnija scena u mom životu. Imam troje male dece i ženu. Šta sada da radim, molećivo se pitao Dragan.

Čim je saznao da su novinari zapravo tražili njegovog kolegu Željka Postića, našao je njegov broj telefona i pozvao ga.

– Pitao me je samo šta se desilo. Izvinio sam mu se, rekao da sam imao istu situaciju, da nisam znao da se radi o njemu. Rekao sam mu da ću izaći s njim u javnost i pred svima reći da je on heroj a ne ja. Nije hteo da sarađuje pa nismo pričali dugo, kaže tiho Dragan.

Od kolega je posle čuo, kako kaže, da je Postić tog dana vozio autobus na liniji 31, zaustavio vozilo i rekao da neće krenuti dok neko ne ustane trudnici.

– Čuo sam da je ušla na druga vrata a kod mene je trudnica ušla na prva. On je, kažu, zatvorio sva vrata i ustao kako bi rekao svima da neće krenuti dalje dok neko ne ustane trudnici. Ja to nisam uradio. Samo sam podigao ručnu i čekao da neko ustane trudnici iz mog autobusa, kaže Dragan.

Izvor: Blic

Draganova priča je drugačija jer je rekao da je samo podigao ručnu i čekao dok drugi ne shvate o čemu je reč dok je „pravi“ vozač ustao i rekao putnicima da neće krenuti dok neko ne ustane trudnici.

Nije da branimo Dragana zato što je naš komšija iz Padinjaka ali koliko je on kriv, toliko su krivi i drugi. I novinarka B92 koja je rekla da je čestitala vozaču a kada je izašla Draganova slika, nije prepoznala da to nije taj vozač. I Direkcija za javni prevoz i GSP što nisu proverili tačno o kome je reč jer novi sistem „Bus plus“ to omogućava. I mediji koji nisu sve preispitali i pokušali da pronađu još koji izvor, jer je autobus bio pun ljudi, već su žurili da što pre objave vest. I, na kraju, naravno, i mi jer smo preneli pogrešnu vest.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. BusPlus omogćava praćenje, ali vozači ne očitavaju svoje kartice da bi mogli posle posla da voze ture za privatnike, a da ne prekorače sate obaveznog odmora i da ih na poslu po karticama ne provale da voze čak i turističke ture za Grčku izmedju smena.

  2. Ne razumem zasto napadaju jadnog coveka?! Pa i vozac Dragan nije krenuo dok trudnica nije sela. Svi imaju svoje nacine za sprovodjenje pravde. Ne mora svako da ustaje i vice po autobusu. I nikako mi nije jasno zasto taj ‘pravi heroj’ nije hteo da saradjuje sa ovim covekom. Mnogo mi je zao sto se ovaj dobar covek sada lose oseca, a i sam je pomagao ljudima u svom autobusu. Nije fer.

Vozač koji je sve nas oduševio je iz Padinjaka

Vozač i heroj koji nas je sve oduševio dolazi iz Padinjaka

Nocas povređene tri devojke u udesu na Pančevačkom mostu 2015

Noćas povređene tri devojke na Pančevačkom mostu