in

Vozač i heroj koji nas je sve oduševio dolazi iz Padinjaka

Vozač koji je sve nas oduševio je iz Padinjaka
Vozač koji je sve nas oduševio je iz Padinjaka

Vozač o čijem gestu već dva dana bruje društvene mreže jeste Dragan Žulević, naš sugrađanin iz Padinske Skele! Bravo komšija!

Naime, on je zaustavio svoj autobus na liniji 31 i nije želeo da nastavi vožnju sve dok neko od putnika nije ustao i ustupio svoje mesto jednoj trudnici.

„Video sam da je trudnica sa velikim stomakom ušla u autobus. Podigao sam ručnu i odlučio da neću krenuti dok joj neko ne ustupi mesto”, kaže Dragan Žulević, vozač GSP-a.

On kaže da je trudnicu primetio u gužvi i da je bio zapanjen kada je video da svi okreću glave i ne žele da joj ustupe mesto.

Putnicima nije rekao ništa. Samo je strpljivo čekao da shvate zašto autobus ne kreće sa stanice.

„Plašio sam se da nekoga ne uvredim. Srećom, nisam čekao dugo, možda manje od minuta“, kaže on.

„Jedan deo putnika je odmah počeo da negoduje što stojimo u mestu a nekoliko ljudi je shvatilo zašto sam stao. Skočili su jedan gospodin i jedan mladić. Ona je sela na mesto jednog od njih. Tek onda sam nastavio vožnju“, objašnjava vozač koji već deset godina radi u GSP-u.

Dragan godinama vozi autobus na liniji 107 do Padinske Skele, međutim, juče je prvi put dobio liniju kroz centar grada.

„Trebalo je u utorak da budem slobodan. Međutim, ipak sam morao da dođem na posao i baš sam rekao kolegama da mi za promenu daju neku liniju koja ide kroz grad jer mi je dosadilo da vozim na periferiji. I, eto, prvi dan vožnje kroz centar i ovo mi se desi”, kaže on s osmehom i dodaje da je prema trudnicama uvek pažljiv jer i sam ima troje male dece.

O Draganovom gestu ceo dan su brujale društvene mreže. Dok su jedni hvalili njegov gest, drugi su pisali da bi takvo ponašanje trebalo da bude normalno za sve ali svi su se složili da je Dragan bio heroj Beograda.

Na kraju se ispostavilo da Dragan nije „taj“ vozač.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pupinov most Nocna slika Saobracaj 2015

Prvi zvanično zabeležen udes na Pupinovom mostu

Vozač Dragan iz Padinjaka ipak nije „taj“ vozač