in

Vozač autobusa na liniji 107 izazvao udes. Đaci povređeni a niko nije zvao Hitnu pomoć

U sudaru 107-ice đaci povređeni a niko nije zvao Hitnu pomoć -2015U sudaru 107-ice đaci povređeni a niko nije zvao Hitnu pomoć -2015

Devetoro dece je povređeno u ponedeljak u direktnom sudaru autobusa GSP-a na liniji 107 i automobila u Padinskoj Skeli.

Vozač autobusa će biti će krivično gonjen jer nije pozvao Hitnu pomoć i pustio je decu da povređena odu u školu!

Preplašeni učenici su u OŠ „Olga Petrov“ došli drugim autobusom, izlomljeni i u ranama, pa su ih u bolnice vozili roditelji.

– U autobusu je bilo 25 učenika i uglavnom su bili ugruvani. Hitnu pomoć nije pozvala ni policija ni vozač autobusa. Deca su istraumirana i uplakana došla do škole, verovatno sledećim autobusom na liniji 101. Javili su se psihologu, a mi smo pozvali roditelje da vode decu lekaru. Roditelji su bili besni – priča za „Blic“ direktorka škole Merica Buj-Bjelogrlić.

Prema rečima direktorke povređeno je ukupno devetoro dece. Jednom je cela noga u longeti, a troje dece ima zavijenu nogu.

Dvoje dece imaju nagnječenje ruke, a jedno nagnječenje kičme. Jedno ima ortopedsku kragnu, a jedno pocepanu usnu.

Vozač autobusa dobiće krivičnu prijavu jer je preticao preko pune linije i tako izazvao direktan sudar sa „lančijom“.

Nesreća se dogodila 2. novembra oko 7.10 sati u Ulici Srpskog husarskog puka ispred mosta preko kanala. Do nezgode je došlo tako što je autobus preticao drugo vozilo prešavši preko uzdužne neisprekidane (pune) linije u levu traku namenjenu za saobraćaj iz suprotnog smera.

Po završenom uviđaju, sedam putnika zatražilo je lekarsku pomoć u zdravstvenim ustanovama. Obavešteno je Prvo osnovno javno tužilaštvo, koje je naložilo da se podnese krivična prijava protiv vozača autobusa – objašnjavaju u MUP-u.

Izvor: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Produženje 96-ice zbog izmeštanja okretnice sa Trga

    Centar 3 već dva dana bez grejanja i tople vode-2015

    Građani u Centru 3 već dva dana bez grejanja i tople vode