in

Više od 400 biciklista u „Kritičnoj masi“ preko Pančevca

"Kritična masa" preko Pančevačkog mosta, LOBI

Prvi put od kad se održava ova akcija biciklisti su kročili na Levu obalu. Cilj je bio da se skrene pažnja na veoma loše stanje Pančevačkog mosta sa aspekta biciklista. Juče je njih oko 400 prošlo Pančevačkim mostom u okviru rute koja je ranije najavljena.

Biciklisti su se okupili prema planu i programu na Trgu Republike i odatle započeli svoju maršutu. Ovog puta bila je uključena i Leva obala, što je svakako pozitivna vest. Prvobitno je trebalo da prođu i preko Slavije ali se odustalo zbog skupova visokog rizika koji su se održavali u isto vreme.

„U svetlu najava gradske uprave da će prilikom rekonstrukcije Bulevara oslobođenja biti napravljene biciklističke staze, Slavija se nameće kao najdirektnija veza sa centrom grada“, kažu u Udruženju građana „Ulice za bicikliste“.

U ovom udruženju ističu da je Pančevački most važan biciklistički koridor i deo „Euro Velo 6″ rute i da iz tog razloga mora biti sređen, a godinama je zapušten i predstavlja veliki rizik za bicikliste.

Dok dugi niz godina gradske i republičke vlasti prebacuju odgovornost jedna na drugu, vreme radi svoje i Pančevački most svake godine biva sve više oronuo. Kako za saobraćaj motornih vozila, tako i za bicikliste koji su mnogo ugroženiji i predstavlja im pravi rizik prelazak Pančevačkog mosta.

Najavljeno je da će biciklisti nastaviti da prelaze Pančevački most sve dok se ovaj problem ne reši i on ne postane bezbedan za prelazak.

 

Podržavamo ovu akciju biciklista i nadamo se da će ovi protesti uroditi plodom kako bi putevi postali bezbedni za bicikliste jer to je jedan zdrav način prevoza i odličan vid rekreacije za sve naše sugrađane.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Nelegalni prevoznici - Pančevački most - LOBI, izvor: kurir-info.rs

    Nelegalni prevoznici kod Pančevačkog mosta zaradili kazne

    Srpkinje - prve žene koje su osvojile Dunav -2014

    Srpkinje – prve žene koje su „osvojile“ Dunav