in

Nelegalni prevoznici kod Pančevačkog mosta zaradili kazne

Nelegalni prevoznici - Pančevački most - LOBI, izvor: kurir-info.rs

Kod Pančevačkog mosta sprovedena akcija državnih organa protiv nelegalnih prevoznika 25.9.2014. Napisano više kazni i uklonjeno jedno vozilo.

Autoprevoznici koji prevoze putnike na relaciji Pančevački most-Pančevo svakodnevno su prisutni u blizini autobuskih stajališta gradskog prevoza kod Pančevačkog mosta. Stalno obleću putnike i nude im prevoz do Pančeva po povoljnijim cenama nego legalni prevoznici. Državni organi odlučili su da stanu na put ovom nelegalnom vidu prevoza.

U akciji koju su sproveli republički i gradski saobraćajni inspektori, Komunalna i Saobraćajna policija i JKP „Parking servis“, pod koordinacijom „Beokom servisa“, napisano je pet prekršajnih naloga, pet rešenja i jedno vozilo je uklonjeno.

Pomoćnik gradskog sekretara za inspektorske poslove Obren Šiljković rekao je da je akcija usmerena ka onima koji pokušavaju na nelegalan način da obavljaju ovu delatnost, tj. za to nisu registrovani i nemaju dozvolu.

„Prekršajne prijave podnose se i protiv onih koji su registrovani za tu vrstu prevoza, a sa svojim vozilima se ne nalaze na predviđenim mestima, dok se onima koji su nelegalni uklanjaju tablice na licu mesta i pokreće se postupak pred Prekršajnim sudom. Kazne za ove prekršaje zavise od statusa prevoznika, za fizičko lice od 80.000 do 250.000 dinara, za pravno lice od 300.000 do milion dinara, a za preduzetnika od 150.000 do 500.000 dinara“, kaže Šiljković.

Direktor „Beokom servisa“ Darko Glavaš objasnio je koji su to aspekti sa kojih ovaj vid prevoza nikako ne može biti dozvoljen. On je naveo da pored toga što nemaju dozvole, ova vozila nisu ni prošla odgovarajuće kontrole.

„Takva vozila nisu atestirana, prevoz se često obavlja civilnim vozilima i saobraćajna bezbednost putnika može biti veoma ugrožena. Danas smo u prekršaju zatekli čak i jedan putnički autobus. Pored toga, ova vozila često su nepropisno parkirana – na zelenim površinama, u zonama raskrsnica i na drugim mestima, čime se narušava preglednost saobraćaja i ostali učesnici u saobraćaju dovode u opasnost. Grad Beograd će uvek podržati ovakve zajedničke akcije jer su veoma efikasne i već sada možemo najaviti da će one biti mnogo češće u narednom periodu“, rekao je Glavaš.

Mile Nikitović, načelnik republičke Inspekcije za drumski saobraćaj, istakao je da je Vlada Republike Srbije odlučna da suzbije sivu ekonomiju i da su jedan od načina i ovakve akcije.

„Mi ćemo ovakve akcije sprovoditi redovno a ovo je već druga po redu. Ovakva vrsta prevoza direktno ugrožava sve legalne prevoznike i ovu akciju treba shvatiti kao vrlo ozbiljno upozorenje svima koji imaju nameru da sa njom nastave. Uz ove aktivnosti mora se konsolidovati i stanje kod legalnih prevoznika, ATP „Pančevo” i „Banat”, kako bi se situacija što pre normalizovala“, istakao je Nikitović.

 

Mi koji svakodnevno prolazimo ovuda znamo da su ovi prevoznici veoma aktivni, čak i pomalo navalentni kada pokušavaju da pronađu svoje mušterije na stanici. Takođe, često se dešava da naprave gužvu u saobraćaju u blizini stajališta gradskog prevoza i na taj način uspore saobraćaj, pogotovo u vreme saobraćajnog špica.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Biomasa, LOBI

    Elektrana-toplana na biomasu gradiće se u Padinskoj Skeli

    "Kritična masa" preko Pančevačkog mosta, LOBI

    Više od 400 biciklista u „Kritičnoj masi“ preko Pančevca