in

Vatrena stihija u Imleku gašena više od 6 sati (SLIKE)

Situacija u Imleku je jutros pod kontrolom. Požar koji je izbio sinoć, nešto pre 21.00 čas, gasilo je 64 vatrogasca, sa 26 vatrogasnih vozila.

U pomoć su pritekle i vatrogasne ekipe sa opština Zvezdara, Voždovac, Zemun, Obrenovac, iz Batajnice i Zemuna … a pozvani su i vatrogasci u rezervnom sastavu kao pomoć u ljudstvu.

Borba sa vatrenom stihijom trajala je čitavih 6 sati i požar je stabilizovan tek noćas, oko 3 časa iza ponoći. Trenutno vatrogasne ekipe dežuraju na 4 pozicije i gase žarišta koja još ponegde tinjaju.

Kako je saopšteno iz Hitne pomoći, u požaru nije bilo teže povređenih. Na VMA je prevezeno 7 osoba, od kojih i jedan vatrogasac. Svi koji su prevezeni na VMA, primili su lekarsku pomoć zbog izlaganja dimu, a ne zbog opekotina.

Kako smo već pisali, jedan broj zaposlenih iz proizvodnog pogona evakuisan je odmah, a drugi deo ljudi nešto kasnije jer su bili zarobljeni zbog gustog dima. Kako je preneo RTS, evakuacija je bila hitna zbog opasnosti od curenja amonijaka.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je jutros da nema razloga za paniku i brigu zbog požara koji je sinoć izbio u fabrici „Imlek“ u Padinskoj skeli. Prema njegovim rečima, situacija je bila pod kontrolom i nije se desilo ništa što bi ugrozilo životnu okolinu. Da opasnosti od amonijaka nema, potvrdili su nam i vatrogasci na terenu.

Specijalno za nase čitaoce slike sa lica mesta od jutros:

 

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Jedno BRAVO za Vas !! Jedini ste koji je objavio koliko toliko verno vest o katastrofi u Imleku . Ceo pogon tzv KMN ( kiselo mlecni napici , tj svezi proizvodi ) je izgoreo sa sve masinama i opremom , a UHT je ozbiljno ostecen. Tako da Imlekovih proizvoda ce biti samo sa lagera . Nijedan medij nije ozbiljno objavio o pozaru … Brat bio i rekao da ne sme nista da se objavi … Otkud Brat, sta on ima sa Imlekom?

Najnovija vest: Večeras izbio požar u Imleku

Zbog sudara na Pančevačkom mostu stvaraju se gužve