in

Uklanja se pružni prelaz na Zrenjanincu kod Padinske Skele

Već godinama vozače sa leve obale, a posebno Padinske Skele, nervira pružni prelaz na Zrenjaninskom putu. Inače, železničke pruge koja se inače već decenijama na koristi. E tome je došao kraj.

Putevi Srbije su najavili radove na uklanjanju železničkih šina i pragova na Zrenjaninskom putu kod Padinske Skele.

Na levoj obali postoji pregršt problema koji nikako da se otklone, jedan od njih je i pruga tj. ono što je od nje ostalo na delu Zrenjaninskog puta između Frikoma i Pkb-a. Tih par metara šina stoje tu i samo uništavaju trapove naših vozila i ničemu drugom ne služe, zato što pruge nema par kilometara sa leve i desne strane, neko je ukrao – pisao je svojevremeno sugrađanin Marko R.

Ova tvrnja našeg sugrađanina je 100% tačna, jer je železnička pruga Ovča- Padinska Skela već godinama na meti kradljivaca. O tome smo pisali još 2013. godine – pročitajte ovde ako želite.

Ovaj pružni prelaz je rešavan tako što bi putari s vremena na vreme došli, bacili malo svežeg asfalta, utabali lopatom i to bi bilo to. Međutim, usled velikog velikog broja vozila na Zrenjaninskom putu šine za svega nekoliko dana opet počnu da prave problem, iskaču po 30 cm iznad svog ležista u trenutku prelaska teretnih vozila.

Ovu konstataciju je potvrdio sugrađanin Veselin koji kaže „Železnička pruga kod Skele je haos, kad pređem kamionom ona se digne u drugoj traci. Treba je ukloniti sa puta pošto ničemu ne služi!“.

Pomenuti pružni prelaz na Zrenjaninskom putu kod Padinske Skele definitivno odlazi u istoriju jer radovi na njenom uklanjanju počinju sutra 26. aprila.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom, dok će se saobraćaj izvoditi naizmenično, jednom saobraćajnom trakom.

Foto: Teča sa Dunava

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. nedirajte tu prugu vi niste normalni ona starija nego vecina vas i bio je davnih godina dobar povez za transport od Vrbovskog preko Besnog Foka pa sve do Beograda jevtin nacin da se preveze roba a mogao bi sluziti I za putnicki saobracaj I tako bi se uklonila guzva na GSP Autobusima

  2. Najbolje je se sećaju borčanska paorska deca tinejdžeri,omladinci iz tog doba kad je napravljena. Komunisti ih vrbovali za radnu akciju DA SE POSTAVI PRUGA.. najteže poslove im odradili..pa shvatili da im ne treba.

  3. Da li je to nagoveštaj radova na biciklističkoj stazi duž Zrenjaninskog puta? Čisto sumnjam. 🙂 I ovo je dobra vest. Napokon da dopuste romima da maznu i ostatak pruge. Hehehe

Zaplenjena droga i oružje na auto placu na Zrenjaninskom putu (FOTO)

Policija presrela autobus na liniji 43 zbog beskućnika