in

U Padinskoj Skeli smešteno stotine najgorih profila ljudi

Kazneno-popravni zavod u Padinskoj Skeli jeste najmoderniji zatvor u Srbiji. Trenutno u njemu boravi oko 300 prestupnika među kojima ima onih sa najtežim zločinima.

Ova ustanova je najnovija u Srbiji i ima neke delove na kojima bi joj mogle pozavideti i neke škole. Izgradnja ovog projekta koštala je deset miliona evra.

U zatvor „Nova Skela“ smeštaju se uglavnom najteži zločinci i prestupnici pa je tako među njima i Dragan Nikolić Čombe, sada 52-godišnji muškarac koji je pre osam godina na železničkoj stanici u Batajnici nožem usmrtio 13-godišnju devojčicu Tamaru Ivanović, i drugi prestupnici čije kazne iznose uglavnom preko 15 godina.

Osim njih, kako kaže Milan Pavlović, upravnik ove kazneno-popravne ustanove, ovde borave i „lakši“ prestupnici, sa kaznama ispod 15 godina ali koji su bili problematični u drugim zatvorima te su prebačeni u Padinsku Skelu.

Razlike društvene i finansijske prirode među zatvorenicima ovde su još uočljivije, prema njihovim rečima, međutim, problema nema. Neki mogu da igraju igrice a neki nemaju ni za cigare.

padinska-skela-zatvor-iz-vazduha

Ove prestupnike čuva preko 300 kamera, nekoliko tona čelika u vidu zaštitinih šipki i oko 150 specijalno treniranih stražara. Stoga, ovde problema uglavnom nema.

Ono što najviše iznenađuje jeste šta sve ovi prestupnici imaju na raspolaganju a što nema ni većina osnovnih i srednjih škola u glavnom gradu.

„Nova Skela“ nudi „smeštaj“ u dvokrevetnim sobama sa kablovskom televizijom i toplom vodom.

 

U okviru ustanove postoje i sportske hale, tereni, teretane i slikarski atelje!

Za svaku pohvalu je što u Srbiji postoji ovako moderna ustanova. Bilo bi dobro kada bi se slične količine novca uložile i u vaspitno-obrazovne ustanove na teritoriji cele Srbije a ne da se pojedine škole na teritoriji leve obale još greju pomoću šupe sa drvima u očajnom stanju.

supa-za-drva-skola-dunavac-2015
Šupa za drva za školu u naselju Dunavac

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ovakav stan u Kotežu svako bi poželeo

    U Krnjači nisu ni znali ko im živi u komšiluku-2015-08-13

    U Krnjači nisu ni znali ko im živi u komšiluku