in

Turistička tura kroz Kotež, preko komunalnih i ekoloških katastrofa

UG Kotež više puta do sada pokazalo je da ume da organizuje zanimljive akcije koje će skrenuti pažnju na svakodnevne probleme sugrađana iz ovog naselja.

Osim što su sadili cveće u ulične rupe, organizovali su i seriju koncerata pod nazivom „Pevajmo od muke“.

Najnovija u nizu ovakvih akcija je i „turistička tura“ koja će voditi sugrađane u obilazak komunalnih i ekoloških problema ovog naselja.

Sve su to problemi dobro poznati svima nama na levoj obali, zatrpani kanali, kanalizacija koja se svuda izliva, divlje deponije koje niču kao pečurke.

„Gosti“ će se na početku ture okrepiti pićem dobrodošlice u parkiću, koji je već decenijama uzurpirao jedan od komšija. Uz piće posetioci će biti u prilici da čuju kako je park nekada izgledao, dok je postojao mobilijar u nekada zelenoj oazi.

Prva destinacija na mapi je kanal Kalovita, u kome umesto ribe, sada plivaju delovi automobila, veš mašine, flaše, lopte, kese… ovo nekad bilo mesto na kome su se Kotežani kupali.

Jedna od destinacija je i „kotežanska Vinča“ na obali Dunava, gde se nalazi više od 60 divljih deponija.

Neće se zaobići ni Jojkićev Dunavac, mesto najskorije ekološke katastrofe gde su uginuli brojni labudovi kao i druge ptice.

Aktivisti UG Kotež nadaju se da će ovim „performansom“ da skrenu pažnju i nadležnih institucija, mada to nije lak zadatak.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Deo Borče danas bez struje zabog planiranih radova

    Infostan pustio u rad i mobilnu aplikaciju za prijem i plaćanje računa