in

U subotu procvetale udarne rupe u naselju Kotež

Iako je sugrađanima iz naselja Kotež bilo obećano da će ulice u ovom naselju konačo biti sanirane, takvo čudo se ipak nije desilo. 

Beograd put je na insistiranje opštine započeo radove, ali su oni obavljeni traljavo i nasumično. Ogroman broj udarnih rupa i dalje je na ulicama Koteža, a Beograd put je opštinu obavestio da su radovi završeni.

Zato su se aktivisti Udruženja građana Kotež, sa velikim brojem svojih sugrađana, odlučili da ipak pokrenu prethodno otkazanu akciju sadnje cveća po udarnim rupama.

Tako je u subotu Kotež zapravo procvetao, jer više od stotinu Kotežana je kupilo cveće i zemlju i ulešalo svoje ulice sadnjom cveća u udarne rupe.

Čekali smo da i nekoliko lepih dana prodje kako bi bili sigurni da „Beograd put“ nema baš nikakav izgovor i razlog za prestanak radova u našem neselju – kažu u Kotežu

Kako navode u UG Kotež, zbog lošeg stanja ulica, ali i trotoara, nateže je majkama sa malom decom, ali i sugrađanima u invalidskim kolicima. Oni su prinuđeni da se snalaze, pa često prolaze okolo – naokolo da bi stigli do željene lokacije.

Neke deonice mogu sama, neke ne. Moram da idem zaobilaznicom, ulicom kojom ide autobus, jer je ona jedino sređena do mere da može njom da se vozi. Ni trotoari nisu sređeni – priča Marina Minić.

Ni vozači automobila nisu u boljoj situaciji. Kako kažu, šlep službe često dolaze u Kotež kako bi vadili vozila iz rupa.

Iz UG Kotež najavljuju da će nastaviti da prate radove Beograd puta i to do srede 12. juna, a ukoliko se radovi ne nastave u planu je i nova akcija.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sve sitnice bez kojih kuća nije dom – Galerija Koledo u Borči

    Nećemo dočekati zaprašivanje komaraca iz vazduha