in

Tek nakon dve godine korigovan red vožnje 105 i 105L

Pre dve godine smo zajedno sa našim sugrađanima započeli sa inicijativom uvođenja linije na relaciji između Ovče i Borče. U tome smo uspeli jer je kod nadležnih organa izlobirana dodatna lokalna autobuska linija 105L koja saobraća između Ovče i Borče.

Prvi autobus na novoj liniji je krenuo 7. oktobra 2014. godine a već tokom tog prvog dana su „pale“ mnogobrojne reči hvale ali i kritike na račun istog.

Kritike su pre svega bile upućene na smanjeni broj polazaka 105-ce a u korist 105L. Međutim, našim sugrađanima je najviše smetao uspostavljeni red vožnje koji je definisao polaske između gradske i lokalne linije.

Polasci iz Ovče na pomenutim linijama su često bili u razmaku od 5 minuta, pa se dešavalo da autobusi kreću jedan za drugim, a da bi se na naredni polazak iz Ovče čekalo i po 30-40 minuta. Ljutnja sugrađana je bila opravdana jer je bilo vrlo očigledno da je u pitanju nedovoljno dobra organizacija polazaka, a da bi se sa boljim redom vožnje i sama nova linija bolje koristila.

Naravno da je nadležnima bilo potrebno samo dve godine da se polasci autobusa 105 i 105L koriguju. Odnosno, da razmak između dva polaska bude na oko 15 minuta čime se izbegavaju kako duga čekanja tako i prevelike gužve na obe linije.

Na našem i vašem portalu možete pogledati kompletan zimski red vožnje svih autobuskih linija koje saobraćaju na levoj obali.

Zimski red vožnje gradskog prevoza svih linija na levoj obali - 2015

Slika: BorčaInfo

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Da li postoji način i volja da se nađe rešenje za gužve na Zrenjaninskom putu?

Ponovo obilaznica i ponovo šleper završio u kanalu