in

Taksisti će danas potpuno paralisati grad, protest od 3 sata zahvatiće popodnevni špic

Posle dve nedelje svakodnevnog maltretiranja (sa izuzetkom vikenda), Beograđane danas očekuje prava vanredna situacija u prestonici, pošto taksisti kreću u radikalizaciju protesta.

Dok traju opšta prepucavanja ko je u pravu, ko posluje po zakonu a ko ne i ko ima jača „politička leđa“, a niko od nadležnih ne reaguje, građanima ne preostaje ništa drugo nego da satima čekaju gradski prevoz, kasne na posao, u školu ili svoje domove, i da – pešače.

Od danas sve će biti još izraženije, pošto su posle dvonedeljnog „zagrevanja“ taksisti odlučili da „podignu ulog“, pa će sada blokada prestonice trajati tri umesto dva sata i to na početku poslepodnevnog špica, od 14.00 do 17.00 časova.

Međutim, to nije sve, pošto će okupljanje i dalje ostati na četiri lokacije (Obrenovački put, bivša hala „Pionir“, Blok 70 i Kumodraška ulica), ali će ka centru sada kretati u šest kolona, od kojih će jedna barem na 15-tak minuta paralisati Gazelu, dok će druga imati zadatak da tokom celog protesta drži u blokadi Slaviju!

Okupljanje taksista danas počinje od 13.00 časova, a protesna vožnja kreće od 14.00 i trajaće do 17.00 časova.

Iz Bloka 70 krenuće dve kolone. Prva će ići ulicom Omladinskih brigada, Bulevarom Mihajla Pupina, zatim preko Brankovog mosta, Terazija do Kneza Miloša i Nemanjine. Druga kolona kreće iz Jurija Gagarina, preko Gazele, zatim Savskom do Nemanjine – potvrdio nam je Aleksandar Bijelić, jedan od lidera taksi protesta.

MUP Srbije je reagovao u petak saopštenjem u kom je navedeno kako „neće nikome dopustiti da blokira autoput“, ali taksisti to, za sada, nisu još planirali.

Kolona sa stotinama vozila samo će se provozati preko Gazele, iz pravca Novog Beograda ka Dušanovcu, ali će i to biti dovoljno da na ovoj prometnoj saobraćajnici dođe do kolapsa. Uostalom, pitajte sve one koji su prethodne dve nedelje u poslepodnevnim časovima prelazili Brankov most dok je kolona taksista milela ka centru.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Održan sajam zapošljavanja u CK „Vlada Divljan“

    Danas bez vode u Padinskoj Skeli i Glogonjskom Ritu