in

Održan sajam zapošljavanja u CK „Vlada Divljan“

Gradska opština Palilula i Nacionalna služba za zapošljavanje organizovale su u petak u CK “Vlada Divljan” sajam zapošljavanja na kome je 27 poslodavaca ponudilo 1 163 radna mesta.

Sajam je obišao predsednik Gradske opštine Palilula koji je tom prilikom rekao da su tražena sva zanimanja, od mašinskih tehničara i inženjera, profesora engleskog jezika, diplomiranih ekonomista, diplomiranih pravnika, do higijeničara, magacionera i ostalih profila radnika.

On je istakao da se smanjenje nezaposlenosti očekuje još više od 2020. i 2021. godine kad zaživi industrijski park na terotoriji opštine Palilula koji će privući strane investicije.

Očekujemo nekoliko hiljada radnih mesta u naredne tri godine na potezu leve obale Dunava. Takođe, blok 5 koji se sprema na teritoriji naše opštine, a to je potez Reve, odnosno Krnjače gde će preko 100 hektara građevinskog zemljišta biti u upotrebi, da privučemo određene kompanije poput „Meite“ u Obrenovcu – istakao je predsednik opštine Palilula.

Kako je dodao, u tom slučaju u naredne dve-tri godine, gotovo da nećemo imati nezaposlenost na Paliluli.

Naša opština, zbog obilaznice oko Beograda i novog autoputa sa šest traka, koji prolazi kroz našu opštinu i pravi obilaznicu do Krnjače gde će se graditi novi most 2021. godine preko Ade Huje, obezbediće da budemo jedna od najatraktivnijih opština u Beogradu za privlačenje domaćih i stranih investicija i za otvaranje novih radnih mesta

Dobrosav Marić direktor Filijale Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje je rekao da na sajmovima koje organizuju sa gradskim opštinama posao nađe oko 30 odsto učesnika sajmova u direktnoj kominikaciji sa poslodavcima.

​On je najavio da će od nove godine Nacionalna služba za zapošljavanje, pored evidentičara u uslužnom centru u Borči imati i dva savetnika, koji će nezaposlenim licima sa teritorije leve obale Dunava omogućiti da se bolje informišu o novim radnim mestima i da neće morati da dolaze u Službu na Gundulićevom vencu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Penzioneri PKB-a najavili za sutra blokadu Zrenjaninskog puta

    Taksisti će danas potpuno paralisati grad, protest od 3 sata zahvatiće popodnevni špic