in

Četvrti dan za redom taksisti nastavljaju sa blokadom grada

Ni jaka kiša, ni zahlađenje, kao ni haos koji još od jutarnjih sati vlada na beogradskim ulicama, neće uticati na odluku taksista da i danas nastave sa protestima i blokadom prestonice.

Kiša i jutarnje gužve neće zaustaviti protest taksista, tako da mi danas nastavljamo kao i ranijih dana – rekao je jedan od lidera taksista prvi čovek najvećeg taksi udruženja, Aleksandar Bijelić.

Kako bi lišili sebe problema da se nađu zarobljeni u protestnoj koloni, Beograđani bi od 13.00 do 14.00 trebalo da izbegavaju lokacije koje su bile blokirane i prethodnih dana.

Okupljanje je počelo i danas od 12.00 časova na sledećim lokacijama: 

  • Hala „Aleksandar Nikolić“ (Palilula): Čarli Čaplina – Jaše Prodanovića – Takovska – ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve.
  • Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peka Dapčevića – Autokomanda – Bulevar oslobođenja – Trg Slavija – ugao Nemanjine i Balkanske;
  • Blok 70 (Novi Beograd): Oml. brigada – Bul. Mihajla Pupina – Brankov most – Prizrenska – Terazije – Trg Nikole Pašića – ugao Kneza Miloša i Nemanjine;
  • Obrenovački put (Čukarica): Obrenovački put – Radnička – Bulevar vojvode Mišića – Mostarska petlja – ugao Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra.

U periodu od 13.00 treba računati i na velike probleme u funkcionisanju javnog gradskog prevoza koji je prethodnih dana, već oko 13.30 bio u skoro poptunom kolapsu na saobraćajnicama koje vode ka centru pretonice.

Podsetimo, taksisti su najavili da će naredne nedelje, ili najkasnije za desetak dana radikalizovati protest ukoliko ne bude dogovora.

Ovog puta to neće biti klasična protestna vožnja do centra grada, već ako nas bude u dovoljnom broju, blokada najprometnijih saobraćajnica, pa čak i mostova – rekao je juče Aleksandar Bijelić.

Dakle, preostaje vam ili da potražite alternativne pravce ili da se spremite za pešačenje po kiši.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Za maltretiranje stanovnika Beograda, kriva je vlast. Namerno maltretira gradjane , taksiste, policiju i pokušava da da bes usmeri u pogrešnom smeru ka taksistima.
    Zašto, ako taksisti nisu u pravu i ako je sve po zakonu nije zabranila protest i nije sprečila incidente koji se dešavaju. Kada se u haosu koji neguju i u kolonama dogodi incident i neko izgubi život biće kasno. Onda će se naći neko pametan da preseče.
    Tada će biti kasno. U dnevniku čujemo ministre koji pozivaju da se zakon sprovede. Gospodo preduzmete nešto i pustite nas, taksiste, policiju hitnu pomoć i …. da rade svoj posao.

Ogromne gužve i na Pančevačkom i na Pupinovom mostu

Krenulo grejanje u Beogradu, prema nalogu gradskih vlasti