in

Protest taksista i poseta turskog predsednika danas će potpuno blokirati Beograd

Taksisti ne odustaju od protesta i najavljuju novu blokadu, pa bi Beograd mogao da se nađe u pravom saobraćajnom ludilu, jer i turski predsednik Redžep Erdogan stiže u dvodnevnu posetu Srbiji.

Ipak, „dve strane“ kao da su se dogovorile, pa će visoki zvaničnici biti u Palati „Srbija“ dok taksi vozači budu na ulicama.

Uprkos oprečnim informacijama koje su se pojavile u medijima, taksisti će i danas ponovo izaći na ulice, samo su zbog posete turskog predsednika radikalizaciju protesta odložili za nedelju dana.

Nastavljamo sa protestima po istom sistemu i satnici kao i prošle nedelje. Dakle, okupljanje na četiri lokacije od 12.00 časova, sat vremena kasnije protestna vožnja ka centru grada, odnosno do zgrade Vlade Srbije gde ostajemo do 15.00 časova. – rekao je Aleksandar Bijelić, jedan od vođa taksi protesta.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić zatražio je jutros od taksista da odmah prekinu blokadu jer “na taj način samo maltretiraju građane”.

Ono što ja tražim od vas je da se hitno prekinu blokade. Ništa ne opravdava blokiranje grada, maltretiranje svih građana, a ovo jeste maltretiranje… – rekao je Vesić.

Kako je dodao, grad nema ni prava ni mogućnosti da sprečava bilo čiji štrajk, jer je to ustavno pravo, ali je apelovao na taksiste da ne maltretiraju građane 

Vesić je, takođe, rekao “da zakone koji tretiraju taksi prevoz usvaja Skupština Srbije, a da gradske vlasti samo određuju koliko taksista treba da postoji u Beogradu”.

Obaveza grada je da se bavimo divljim taksistima i kako kaže, divlji taksisti su suzbieni u velikoj meri. Oduzeto je više od 50 vozila i podnose se prijave.

Kada su taksisti najavili da će tokom radikalizacije protesta blokirati mostove, sugrađani sa leve obale nisu to dočekali sa razumevanjem.

Na društvenim mrežama bilo je čak objava u kojima se poziva da sugrađani „izađu na ulice“ i spreče taksiste da blokiraju Pančevački most.

Tenzije svakodnevno rastu, a prethodne nedelje zabeleženo je i nekoliko verbalnih sukoba između građana i taksista koji blokiraju grad.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Jutros ponovo kolaps na mostovima i haos u gradskom prevozu na levoj obali

U nedelju akcija dobrovoljnog davanja krvi u Borči