in

Jutros ponovo kolaps na mostovima i haos u gradskom prevozu na levoj obali

Prema rečima sugrađana, jutros se od Pikola, u Borči, do Pančevačkog mosta putovalo više od sat vremena, a ništa bolja situacija nije bila ni preko Pupinovog mosta! 

Izračunala sam da ovo čekanje autobusa sat vremena ujutru sat vremena uveče iznosi skoro 2 godine života u slučaju da radite 25 dana mesečno narednih 25 godina – komentar je jedne od sugrađanki

Sugrađani sa leve obale se sa velikim gužvama u jutarnjim časovima suočavaju već duže vreme i blago je reći da su ogorčeni, jer kako kažu više nije dovoljno ni krenuti na posao ranije.

Sugrađani koji čekaju prevoz u nedogled, pokušali su da reše problem prijavama koje prosleđuju GSP-u, ali nažalost, problem nije samo u neredovnim polascima.

Autobusi često ostaju zaglavljena u saobraćajnim gužvama koje se stvaraju svakog jutra, pa samim tim dolazi do stalnog kašnjenja polazaka.

Gužve koje se svakoga jutra stvaraju na Pančevačkom i Pupinovom mostu drastično otežavaju i javni gradski prevoz, a posledica su većeg broja faktora.

Neki od sugrađana tvrde da je za sve kriv veliki broj dostavnih vozila, kamiona i šlepera koji u vreme špica saobraća preko Pupinovog i Pančevačkog mosta.

Kao rešenje se pojavio i predlog da se teretnim vozilima ograniči vreme i doba dana kada će ovakav saobraćaj biti dozvoljen.

Takođe, od kada je otvoren Pupinov most, povećan je broj vozila i na Pančevcu, jer veliki broj sugrađana koristi ovu trasu na putu iz Zemuna ka desnoj obali Palilule, kako bi izbegao centar grada.

Komentara na situaciju u kojoj se nalazimo je mnogo, a rešenje se ne nazire, jer populacija na levoj obali svakodnevno raste a infrastruktura ne prati takav razvoj.

Ipak, kako neki tvrde, gužve su drastično manje u ranijim jutarnjim časovima. Kako dodaju, gužve se stvaraju od 7.00 časova.

Za autobus koji kreće u 5.35 iz Borče nije gužva. Autobus stiže u Bulevar Despota Stefana oko 5.55 časova. Polasci su na 7-10 min. – kaže ova sugrađanka

Oni koji su više naviknuti na dva točka preporučili su sugrađanima da na posao idu biciklom. 

Idite biciklom i autobus nećete ni minuta čekati. 🙂 Od kuće direktno krećete, a ne mogu Vam ni gužve ništa. U početku Vam je dovoljno da krenete pola sata ranije nego obično i vremenom smanjujete vreme putovanja i uz to imate juternji trening. Ako ništa drugo, lakše prebrodite radni dan. 🙂

Nažalost, zbog neuređenih staza i kolovoza, Zrejaninski put, kao i mostovi, Pančevac i Pupin, izuzetno su nebezbedni za bicikliste.

Ostaje nam da čekamo novi most na Adi Huji u nadi da će se time rasteretiti Pančevački most, što znači da će nas gužve u saobraćaju i čekanje autobusa pratiti još godinama.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. Pametni ljudi iz Koteza blokiraju Kotez jer im bus ide neredovno.. Cekam na trgu 96 i prodje sat vremena i pet 43 a 96 ni na vidiku.. Na slici 60 stanica? Hahahah pa ja mislim da je redovniji bus za Svilajnac nego za Borcu.. Autobus 85 necu ni da napominjem, svaki dan cekam po 22 23 stanice.. JADNO I BEDNO KAO I OVA SALA OD DRZAVE

  2. „…populacija na levoj obali svakodnevno raste a infrastruktura ne prati takav razvoj.“

    Upravo je ovo ključni problem, a populacija raste jer se zida mnogo zgrada sa jeftinim stanovima. Nama je potreban novi most hitno a ne za ko zna koliko godina. Realno, potrebna su još dva mosta ali jedan za početak bi delimično rešio probleme.
    Sledeće na spisku bi bilo proširenje zrenjaninca kod Borče na 4 trake.

  3. Gužve na Pupinovom mostu nastaju zbog raskrsnice u nivou sa ulicom Cara Dušana. Isti problem se dalje javlja na „lakat’krivini i raskrsnici kod naselja Altina. S obzirom da broj automobila raste iz godine u godinu, jedino rešenje je u izgradnji nadvožnjaka na svim navedenim raskrsnicama. Ja sam o besmislenosti izgradnje Pupinovog mosta bez adekvatnog rešenja za pomenute raskrsnice govorio pre početka izgradnje I šteta je što to nije bio predmet javne rasprave u to vreme. Sada imamo brzu saobraćajnicu kojom stignemo za 10 minuta od Borče a onda na semaforu čekamo isto toliko ili daleko duže.
    Apelujem za pokretanje inicijative za izgradnju nadvožnjaka na gore pomenutim raskrsnicama i proširenje Zrenjaninskog puta od Putnika do Zbega, sa adekvatnim rešenjem raskrsnice kod Pikola, odmah!!!

Krenulo grejanje u Beogradu, prema nalogu gradskih vlasti

Protest taksista i poseta turskog predsednika danas će potpuno blokirati Beograd