Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Svi se žale na neprijatne mirise sa njiva u Padinskoj Skeli

u Vesti od
Tara – T2

Proteklih dana vrlo neprijatni mirisi osećaju se na levoj obali, ali i u drugim delovima Beograda. Kako smo saznali, na ove mirise žale se čak i Pančevci.

Neprijatni mirisi koji se ovih dana osećaju dolaze sa PKB-ovih njiva u Padinskoj skeli. Radi se o 22.000 hektara oranica koje se tretiraju tečnim svinjskim stajskim đubrivom, kako bi se pripremile za jesenju setvu.

Do sada su se najviše žalili građani Panćeva, pa je Sekretarijat za ekologiju, na osnovu poziva građana, o ovom problemu obavestio Republički centar za obaveštavanje i uzbunjivanje i od njih tražio da preduzmu dalje mere.

Monitoring sistem za merenje zagađenja vazduha je „miran”, jer nema povećanog zagađenja. Utiče na komfor, to je sigurno, ali nema opasnosti po zdravlje ljudi – rečeno nam je u gradskom Sekretarijatu za ekologiju.

Zanimljivo:  Inspektori naložili sanaciju staza i ograde Pančevačkog mosta još prošle godine!

Da podsetimo, ovo je pojava do koje dolazi svake godine u letnjem periodu. Prošle godine se neprijatan miris povremeno osećao tokom čitavog avgusta. Dokle će se osećati ove godine niko ne može da proceni.


Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh