in

Šta nam vrede nova igrališta u Borči, ako ih niko ne čuva

Od početka ove godine, na radost najmlađih sugrađana, Borča je dobila nekoliko novih igrališta. I deca i roditelji su se radovali, ali slike ovih igrališta nedugo nakon otvaranja nisu iste.

Nema ni mesec dana kako je otvoreno igralište u Mihajla Šolohova, a slike od pre samo par dana pokazuju gomile smeća, kesa, plastičnih flaša i opušaka na novom igralištu.

Ovo nije prvi put da se dečija igrališta uništavaju odmah nakon otvaranja. Pre par godina jedan od novih parkova uništen je za manje od 24 časa. Dok deca sanjaju da se igraju, bahati sugrađani kao da sanjaju da polome igrališta i zatrpaju ih otpadom. 

I dok sugrađani „kukaju“ kako gradska i opštinska vlast ne rade dovoljno na unapređenju života u naseljima leve obale, postavlja se pitanje da li smo i koliko zaslužili, jer sami uništimo sve što naša naselja čini boljim za život.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. O čemu vi pričate? Koliko vidimo kanta je puna, zašto smeće nije ispražnjeno? Bolje to pitajte nadležne institucije, u celoj borci kante su postavljene samo na autobuskim stajalištima i ni tu se ne prazne redovno. Dajte malo vise kanti i malo češće da se prazne, zato je Borca i prljava.

  2. Jadno je ovo drustvo kada nemamo obzira ni prema decijim igralistima i kada policija treba da nas stiti od nase omladine koja je sa pravom nezadovoljna ali bez prava da unistava ono sto su drugi zaradili i izgradili.

  3. Ne razumem tekst u odnosu na sliku. Đubre je u kanti i oko nje jer je kanta prepuna i gradska čistoća nije uradila svoje. Ne znam što se postavljaju nenormalni standardni. Neko će reći da ako je kanta prepuna onda treba poneti smeće sa sobom. Ne!!! Ako je kanta prepuna sitnog smeća onda gradska čistoća treba češće dolaziti i prazniti ili povećati broj kanti i sve ok. Zar nije tako?

Svi se žale na neprijatne mirise sa njiva u Padinskoj Skeli

Naselja na levoj obali danas i sutra bez struje zbog radova