in

Sve se može (ali bukvalno) kad se hoće – Udruženje „Volim Padinjak“

Ovaj tekst započinjemo sa dubokim naklonom, izražavajući divljenje i poštovanja prema udruženju „Volim Padinjak“.

Iako postoje manje od mesec dana uspeli su za kratko vreme drastično da izmene izgled svog naselje, koje očigleno mnogo vole, pa otuda i ne čudi naziv udruženja.

Udruženje je osnovano 21. februara ove godine, a zvanično je registrovano u APR-u 3.3.2021. godine. Nove članove su počeli da učlanju od 07. marta, po dobijanju jelte pečata, kako bi ispunili pravnu normu.

Udruženja se bavi ekologijom, uređenjem naselja, prosperitetom naselja, kao i komunalnim problemima.

Udruženje radi na teritoriji MZ Padinska Skela, kojoj pripadaju sledeća naselja : Padinska Skela, Tovilište, Glogonjski Rit, Jabučki Rit, Kovilovo, Vrbovsko, Besni Fok, Dunavac i Preliv.

Pre samog osnivanja su imali oko 40-ak članova, jer nisu mogli da ih imaju više dok se nisu registrovali. Predsednica udruženja je Jelena Šikuljak, zamenik je Miloš Hinić.

Jedna lasta ne čini proleće, ali prva akcija čini

Prva akcija pokrenuta od strane udruženja Volim Padinjak, je imala za cilj da privuku pažnju nadležnih da počnu da rade svoj posao, na probleme su ukazivali peticijom u junu, ali se nisu odazvali niti odradili svoj posao.

Takođe, akcija je pokrenuta kako bi svojim postupkom ohrabrili mlađe stanovnike naselja i njihovu decu da podignu svest o ekologiji i značaju uređenja životne sredine.

U akciji su učestvovala deca, omladina i članovi udruženja, kao i komšije koje ih poznaju i koji su želeli da daju svoj doprinos (kojima se zahvaljuju od srca).

Ovo je prva akcija udruženja, a kako kažu biće redovnih akcija tokom cele godine. Nadležne prozivamo da rade poslove svoje nadležnosti, a u cilju održavanja čistoće i ekologije u njihovom naselju – Padinskoj Skeli.

Akcija je pokrenuta odmah po registraciji, pozivanjem članova osnivačke skupstine i svih zainteresovanih volontera. Svako je doneo rukavice i džakove, komšije su donele grabulje i lopate, a to možete videti u reportaži ispod PRE i POSLE.

Razlika je očigledna!

Drvored za lepšu budućnost

Nakon toga su pokrenuli akcija 5 + 5 u kojo su zasadili 10 sadnica lipe  uz glavni put pored Hale, uz tehničku podršku opštine Palilula. A kako kažu do jeseni planiraju da zasade drvored sa obe strane puta, da im naselje bude lepše! Zahvaljuju se svima koji su učestvovali, a naročito deci iz SK“ Arena“, koja su posadila svoje drvo!

Veliko prolećno spremanje

Nakon prve akcije već sledeći vikend 14. marta su organizovali akciju „Veliko prolećno spremanje“ u kojem su očistili su prostor oko Doma Zdravlja i obimno čišćenje Tovilišta.

Naravno i ovog puta akcija je bila uspešna, zato su se zahvalili svima koji su učestvovali akciji, a naročito deci i starijim sugrađanima koji su im bili „desna ruka“.

A da ima i onih koji cene rad su pokazale komšije su ih počastile sokovima i podrškom što ima daje vetar u leđa da nastave i dalje da ulepšavaju kako oni kažu naš Padinjak.

Veliko prolećno spremanje“ se nastavlja…

Ako ne možete da ih pobedite, pridružite im se!

Svako ko želi može da se učlani u udruženje „Volim Padinjak“ i to možete uraditi putem uplatnice ili elektronski. Iznos članarine je 300,00 din za godinu dana.

Kad izvršite uplatu javite im se da vas evidentiraju i registruju u udruženju.

Instrukcije za uplatu:

  • Primalac: Udruženje građana „Volim Padinjak“
  • Svrha uplate: Članarina za 2021. godinu
  • Broj tekućeg računa : 150-47054-14
  • Iznos: 300,00 dinara

Ne morate biti žitelji nekog od naselja koja čine Mesnu zajednicu Padinska Skela, već to mogu učiniti svi naši sugrađani sa leve obale Dunava u Beogradu.

Mi smo to upravo učinili, pa što ne bi i Vi!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Zastoj do Koteža zbog prevrnutog „vozila“ na Pančevcu

Na levoj obali otvoren prvi punkt za imunizaciju građana