in

Na levoj obali otvoren prvi punkt za imunizaciju građana

U Zdravstvenoj stanici u Krnjači danas je otvoren punkt za vakcinaciju protiv kovida-19, prvi te vrste na levoj obali Dunava, iako je najavljeno da će prvi biti i novom Domu zdravlja u Borči.

Prilikom posete punktu rekao predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, neophodno je da se u narednim danima punktovi otvore i u Padinskoj skeli i Borči, kao i u ritskim naseljima i Velikom selu ili Slancima.

– Opština Palilula organizovala je pozivni centar koji je do sada direktno komunicirao sa više od 13.000 građana, od kojih su naši zaposleni, putem e-uprave, za vakcinaciju, prijavili blizu 4.000 – rekao je Jovičić.

I dodaje, da je za građane koji nisu mogli da sami dođu do mesta za vakcinaciju, opština obezbedila prevoz, a to će se raditi i u narednom periodu.

Kako je saopšteno iz opštine Palilula, u Zdravstvenoj stanici Krnjača danas je otpočela i vakcinacija Roma koji su se u prethodnom periodu prijavili ili iskazali zainteresovanost za vakcinaciju.

Navodi se da timovi predstavnika opštine, zdravstvenih medijatora Ministarstva zdravlja i volonteri Crvenog krsta stalno obilaze neformalna naselja gde žive Romi i informišu ih o mogućnostima prijavljivanja za vakcinaciju, nakon čega se i organizuje imunizacija.

Osim mobilnih timova na terenu, u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje odštampane su informativne brošure na srpskom i romskom jeziku koje se ostavljaju u romskim naseljima.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sve se može (ali bukvalno) kad se hoće – Udruženje „Volim Padinjak“

    Kada će kraj problema sa kanalizacijom u Krnjači