in

Stanovnici Ovčanskog Sebeša blokirali prugu

Stanovici Ovčanskog Sebeša blokirali prugu
Stanovici Ovčanskog Sebeša blokirali prugu

Stanovnici Ovčanskog Sebeša na levoj obali Dunava, protestovali su jer njihovim naseljem ne prolazi ni jedan gradski prevoz. Nezadovoljstvo su iskazali blokiranjem pruge Beograd- Pančevo kao upozorenje vlasti na nehumane uslove dvadeset prvog veka.

Do naselja Ovčanski Sebeš, između Ovče i Pančevačkog puta, možete doći samo Beovozom i to ako platite kartu u iznosu od 60 dinara za samo dve stanice jer Bus plus ne važi. Na društveni život stanovnici Ovče i ne pomišljaju jer poslednji voz iz Beograda kreće u 21:30 .

Druge alternative nemaju, jedino da pešače 2.5km do prve stanice autobusa 108 ili da pešače 4.5km do prve stanice u Ovči. Stanovnici pešače po mraku, snegu,neosvetljenom predelu dok ih napadaju psi lutalice a niko od vlasti ne reaguje.

Zabrinuti za svoju decu, odlučili su da blokiraju prugu Beograd- Pančevo kako bi ukazali na problem i apelovali na rešenje istog. Naselje broji oko 350 stanovnika, među njima je 100 dece koja nemaju normale uslove za život.

Protest je trajao dva sata, palo je obećanje Železnice da će građani u Beovozu moći ponovo da koriste Bus plus karte kao i da će poslednji voz iz Beograda kretati sat vremena kasnije. Dok ostali zahtevi, kao što su uvođenje mini bus linije ili produženje autobuske linije 108 tek će biti razmatrani.

Nadamo se da će vlast pomoći našim sugrađanima Ovčanskog Sebeša jer je sramota živeti na samo šest kilometara od Beograda a nemati gradski prevoz. Sramota je što deca ispaštaju zbog loše saobraćajne organizacije i nemara vlasti.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Komunalna policija kontroliše red na pijacama leve obale

Komunalna policija kontroliše red na pijacama leve obale

Saobraćajne nezode nisu zaobišle praznike

Saobraćajne nezgode nisu zaobišle praznike