in

Stanovi u Ovči gotovi do kraja novembra

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas, u društvu direktorke Jedinice za upravljanje projektima Vesne Vandić, radove na izgradnji socijalnih stanova u Ovči.

Na sedam hektara površine biće izgrađeno ukupno oko 1.000 stanova za izbeglice i interno raseljena lica, ali će biti i socijalnih stanova.

Vesić je rekao da izgradnja veoma dobro napreduje i podsetio da je izgradnja započeta u avgustu 2016, kao i da se završetak radova očekuje krajem novembra.

– Stanovi su namenjeni interno raseljenim licima sa Kosova i Metohije, kao i izbeglicama sa prostora bivše Jugoslavije. Tako ćemo dati doprinos da ovi ljudi konačno dobiju svoj dom i mir. Vrednost projekta je 6,7 miliona evra, od čega 4,7 daje Savet Evrope preko svoje banke, odnosno preko Jedinice za upravljanje projektima Vlade Republike Srbije, a oko dva miliona evra daje Grad Beograd – rekao je Vesić.

Direktorka Jedinice za upravljanje projektima Vesna Vandić naglasila je da je veliko zadovoljstvo obići radove na projektu koji se realizuje u saradnji sa Gradom Beogradom.

Ovo nije jedini projekat kojim „Jedinica” upravlja, a u okviru RHP programa, koji obezbeđuje donatorska sredstva za izbegla i raseljena lica, JUP se bavi projektom koji se odnosi na centralizovan i decentralizovan sistem nabavke građevinskog materijala za izbegla i raseljena lica.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    NAŠA SRAMOTA! Uništena nova teretana u Centru 2

    Na raskrsnicama Beograda ponovo saobraćajci u belom