in

Spomenka HEROJ porodila svoju komšinicu Draganu u kući u Širokoj gredi

Mirno nedeljno popodne 08. marta, za našu sugrađanku Spomenku Đuković i njene komšije Anđelkoviće iz Široke grede, pretvorilo se u pravu dramu i njen herojski podvig. 

Baš tog mirnog popodneva njen komšija Ivica Anđelković pojavio se uplašen na njenim vratima, jer je njegova supruga Dragana počela da se porađa.

Kako Spomenka kaže, nije joj bilo svejedno. Uplašila se i uspaničila, jer Draganina beba je već bila spremna da dođe na ovaj svet i nije čekala da mama stigne do porodilišta.

Sve je počelo tog dana kada je Dragana osetila bol u krstima. Ali, kada je ušla u automobil da krene prema porodilištu, shvatil je da vremena nema dovoljno.

Suprug joj je pomogao da se vrati do stana, a zatim pozvao njihovu komšinicu i prijateljicu Spomenku.

Pozvali smo Hitnu pomoć i već su bili na putu ka nama. Ali, nismo smeli da čekamo!

U pomoć su pritekli i Spomenkina ćerka Željka, kao i mladi komšija Aca koji radi kao laborant. Svi zajedno uspeli su da porode Draganu za desetak minuta.

Porođaj je išao neverovatnom brzinom, a jedino o čemu sam razmišljala je da moram da joj pomognem – sa osmehom priča Spomenka

Tako se rodila mala Nina Anđelković, teška tri kilograma i pedeset grama, zdrava i bez ikakvih problema.

Spomenka na radnom mestu

Ubrzo nakon toga stigla je i Hitna pomoć koja je mamu Draganu i malu Ninu prevezla u porodilište, gde je potvrđeno da je sve prošlo u najboljem redu.

Inače, Spomenka nije medicinski radnik, ali se u ovoj situaciji ponela izuzetno svesno i snalažljivo, što bi malo kome pošlo za rukom.

Važno je napomenuti da je i mama Dragana bila izuzetno pribrana iako porođaj u kućnim uslovima nije tako česta pojava u današnje vreme.

Izvor i foto: Novosti

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sve mere zaštite u javnom gradskom prevozu u Beogradu

    Muškarac uhapšen u Padinskoj zbog seksulanog iživljavanja nad detetom