in

Sve mere zaštite u javnom gradskom prevozu u Beogradu

U javnom gradskom prevozu radi zaštite sugrađana, ali i zaposlenih, stupile su na snagu nove zaštitne mere i to u skladu sa preporukom nadležnih organa.

Od subote 14. marta privremeno se ukida mogućnost ulaska i izlaska putnika na prednja vrata kao i prodaja karata kod vozača. Ovo važi za vozila na prigradskim i lokalnim linijama na teritoriji grada Beograda.

Ulaz na prednja vrata se zabranjuje kako bi se zaštitili vozači ali u većini vozila nije bilo moguće sprovesti ovu meru. Obaveštenja koja su bila zalepljena nisu sprečila putnike da se „naguraju“ do vozača. 

Među putnicima česti su komentari da se javni skupovi sa više od 100 ljudi zabranjuju, a u vozila javnog prevoza u jutarnjem i popodnevnom špicu, pogotovo u dupla, stane isto toliko ljudi.

Zato, uprkos najavljenim pojačanim merama dezinfekcije, oni koji mogu, biraju da idu peške. Drugi, rukohvate hvataju maramicama i izbegavaju susret „lice u lice“

Nova mera je i to da će vozači morati svakodnevno na početku i završetku rada da dezinfikuju vozila.

Na kraju dana autobusi će se dodatno provetravati, a tokom vožnje prozori bi trebalo da budu otvoreni. Na svakoj okretnici dodatno će se dezinfikovati vrata, rukodržači i validatori – mesta na kojima bi mogli da se skupljaju virusi.

Na validatorima za očitavanje karata u javnom gradskom prevozu od subote se nalaze saveti građanima kako da se zaštite od virusa korona u javnom prevozu.

Od danas će i na svim stajalištima i autobusima biti izlepljeni plakati sa jasnim i preciznim uputstvima o zaštiti.

Podsećamo, vozila javnog gradskog saobraćaja će funkcionisati po subotnjem redu voženje, a o drugim merama koje nam stižu sa uvođenjem vanrednog stanja možete čitati OVDE.

Foto: Novosti

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Opština Palilula organizuje Volonterski servis za dostavu za najstarije sugrađane

    Spomenka HEROJ porodila svoju komšinicu Draganu u kući u Širokoj gredi