in

Sledi hapšenje vandala koji su demolirali vrtić u Ovči

Policija je otkrila vandale koji su pre nekoliko dana demolirali vrtić Srna u Ovči i oni će uskoro biti privedeni, izjavio je predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

Pored je najavio da opština planira sve vrtiće na teritoriji Palilule da poveže putem video nadzora sa policijom.

Tužno i zabrinjavajuće za društvo što su maloletnici uništili vrtić, koji je nedavno bio rekonstruisan i potpuno sređen.

– Obavestili smo policiju, kao što su to učinili i zaposleni u vrtiću. Policija je brzo reagovala i imamo informaciju da će počinioci biti uhvaćeni danas ili sutra – rekao je juče Jovičić.

Dodao je da ga srce boli što su građani Ovče čekali godinama da se uradi taj vrtić i da sada mora ponovo fasada da se menja.

Jovičić je rekao da su deca svakako bezbedna u Ovči i da će policija biti sve prisutnija u tom naselju.

Na teritoriji Palilule su sve škole, povezane video nadzorom sa policijom i uvedeni su panik tasteri kako bi policija mogla odmah da reaguje u slučaju ako dođe do napada na dete.

– Mi ćemo uraditi projekat sa gradom, videti da obezbedimo finansianje, da sva 34 vrtića na teritoriji opšitne Palilula povežemo sa policijskim stanicama da bi pratili svakog trenutka šta se dešava u noćnim satima. Da je to urađeno policija bi u ovom slučaju videla da se neko kreće oko vrtića i na vreme reagovala –  kazao je Jovičić.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Izdvojeno 220 miliona dinara za izgradnju Doma zdravlja u Borči

    Izgradnja početkom 2020. godine: Danas „ćaskali“ i o industrijskom parku u Borči