in

Roditelji, ne brinite, ima još mesta u vrtićima

Povećavaju se kapaciteti vrtića na levoj obali
Povećavaju se kapaciteti vrtića na levoj obali

Do kraja tekuće godine roditelji još 600 mališana imaće priliku da upišu svoju decu u nove vrtiće. Nedostatak mesta u predškolskim ustanovama ponovo će biti nadoknađen saradnjom sa privatnim obdaništima.

Novi vrtići u glavnom gradu znače dodatnih 600 mesta za mališane a, prema rečima Snežane Đurić, sekretarke za obrazovanje i dečju zaštitu, grad će nastaviti da radi na tome da se broj dece koja se ne uspeju upisati u državne vrtiće nastavi smanjivati.

Trenutno u Beogradu postoji prosečno 6.000 zahteva za upis u predškolske ustanove. „Ta brojka, veća nego proteklih godina, nije rezultat nataliteta, već migracija ka glavnom gradu i više nego povoljne mesečne cene“, objasnila je sekretarka Đurić.

Među ovih 6.000 zahteva ima podnosilaca koji konkurišu na više mesta, kao i onih koji znaju da ne ispunjavaju uslove ali ipak žele da pokušaju tako da će se tek na jesen znati tačno stanje u obdaništima.

Za mesta u vrtićima može se konkurisati tokom cele godine a ako deca nisu primljena u državne institucije, njihovi roditelji treba da traže potvrdu kojom mogu da ih upišu u neko privatno obdanište. Za to je potrebna dokumentacija sa sajta Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Na ovu temu govorilo se i početkom godine i sredinom aprila o čemu smo već pisali. Nadamo se da će za sve mališane biti mesta u predškolskim ustanovama u glavnom gradu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Srećna slava svima koji danas slave Svetog Iliju

    Srećna slava svima koji slave Svetog Iliju

    Dve godine nije izvršena eutanazija pasa u azilima na levoj obali-2015

    ZA POHVALU: Dve godine nije izvršena eutanazija pasa u azilima na levoj obali