Roditelji, ne brinite, ima još mesta u vrtićima - www.lobi-info.rs

Roditelji, ne brinite, ima još mesta u vrtićima

2 minuta za čitanje
Povećavaju se kapaciteti vrtića na levoj obali
Povećavaju se kapaciteti vrtića na levoj obali

Do kraja tekuće godine roditelji još 600 mališana imaće priliku da upišu svoju decu u nove vrtiće. Nedostatak mesta u predškolskim ustanovama ponovo će biti nadoknađen saradnjom sa privatnim obdaništima.

Novi vrtići u glavnom gradu znače dodatnih 600 mesta za mališane a, prema rečima Snežane Đurić, sekretarke za obrazovanje i dečju zaštitu, grad će nastaviti da radi na tome da se broj dece koja se ne uspeju upisati u državne vrtiće nastavi smanjivati.

Trenutno u Beogradu postoji prosečno 6.000 zahteva za upis u predškolske ustanove. „Ta brojka, veća nego proteklih godina, nije rezultat nataliteta, već migracija ka glavnom gradu i više nego povoljne mesečne cene“, objasnila je sekretarka Đurić.

Među ovih 6.000 zahteva ima podnosilaca koji konkurišu na više mesta, kao i onih koji znaju da ne ispunjavaju uslove ali ipak žele da pokušaju tako da će se tek na jesen znati tačno stanje u obdaništima.

Za mesta u vrtićima može se konkurisati tokom cele godine a ako deca nisu primljena u državne institucije, njihovi roditelji treba da traže potvrdu kojom mogu da ih upišu u neko privatno obdanište. Za to je potrebna dokumentacija sa sajta Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Na ovu temu govorilo se i početkom godine i sredinom aprila o čemu smo već pisali. Nadamo se da će za sve mališane biti mesta u predškolskim ustanovama u glavnom gradu.

Leave a Reply

Srećna slava svima koji danas slave Svetog Iliju
Prethodna priča

Srećna slava svima koji slave Svetog Iliju

Dve godine nije izvršena eutanazija pasa u azilima na levoj obali-2015
Sledaća priča

ZA POHVALU: Dve godine nije izvršena eutanazija pasa u azilima na levoj obali

Poslednje od Vesti