Razbojnik, ilegalac iz Ukrajine, smešten u Padinskoj Skeli

Razbojnik, ilegalac iz Ukrajine, smešten u Padinskoj Skeli

4 minuta za čitanje
Ukrajinac ilegalac smešten u Padinskoj skeli
Ukrajinac ilegalac smešten u Padinskoj skeli

Ukrajinski državljanin Viktor Loboda čeka treće izručenje Kijevu i trenutno se nalazi u azilu za strance u Padinskoj Skeli. Ukrajinac od devedesetih godina pljačka i ranjava po Srbiji, i posle skoro dve decenije odležane u našim zatvorima ponovo se “ušunjao” u našu zemlju iako je čak dva puta proteran na 99 godina!

Pljačkanje po celoj Srbiji koje je uvek bilo praćeno i vatrenim obračunom razbojnik iz Ukrajine prvi put je uradio sredinom 1993. u Subotici, a kasnije i u Somboru, zbog čega je osuđen na ukupno sedam godina zatvora. Uz teško delo krađe njemu se pripisuje i ranjavanje prodavca u Somboru.

Po našem zakonu dobio zabrana ulaska u Srbiju na 99 godina. On je, navodno, deportovan do granice sa Rumunijom i tu je izručen Ukrajincima.

Ilegalci preko Srbije u EU

Najviše imigranata preko prelazi iz Srbije u Evropsku Uniju preko srpsko-mađarske granice. Smo ove godine je uhapšeno preko 1000 ilegalaca. Na ovoj granici MUP Srbije raspolaže sa trenutno najmodernijom opremom.

Uhapšeni ilegalci smešteni u zatvor u padinskoj skeli

Otkrivaju ih termalnim kamerama, koje otkrivaju toplotu njihovih tela, senzorima koji reaguju na njihovu težinu, dvogledima koji uvećavaju noću svetlost i tako mrak čine svetlim.

Međutim, početkom 2002. i tokom 2003. godine, srpska policija beleži tri razbojništva i daje se opis stranog državljanina. Tada mu se na teret stavlja pljačka kioska u Staroj Bežaniji, razbojništvo u Zrenjaninu i teška krađa u Novom Beogradu, kada je ranio policajca na dužnosti. Viši sud u Beogradu osudio ga je na kaznu zatvora u Sremskoj Mitrovici na 10,5 godina.

Posle odslužene kazne, sredinom avgusta ove godine, naša zemlja mu je platila avionsku kartu za Kijev kako se više nikad ne bi vratio. U pratnji policije on je smešten u avion i ponovo mu je zabranjen ulazak na 99 godina u Srbiju.

Gotovo niko više iz naše zemlje nije mogao ni da poveruje da će se posle skoro dve decenije odsluženih kazni Ukrajinac vratiti u Srbiju. Međutim, pre nekoliko dana policija u Šapcu dobila je dojavu da se po njihom gradu šeta dobro poznati robijaš.

Kako se predpostavlja on je pomoću novih dokumenta vozom ušao u Bosnu i Hercegovinu. Proveo je nekoliko dana u Sarajevu, zatim seo u atobus i samo na njemu svojstven način ušao u Srbiju. Navodno, iznajmio je stan u Šapcu gde je i uhapšen.

Novi zatvor u padinskoj skeli Ekspresnom akcijom stavljene su mu lisice na ruke i on je uhapšen. Ponovo je doveden u azil za strance u Padinskoj Skeli, gde čeka izručenje Ukrajini i ponovo doživotna zabrana ulaska u Srbiju. Ukrajinac posle hapšenja nije želeo nadležnima da otkije zašto se ponovo vratio u Srbiju, kao ni to zašto mu je naša zemlja interesantna za razbojništva.

Ostavite odgovor

Posle svađe, sve je slađe...
Prethodna priča

Posle svađe, sve je slađe...

Stajalište kod Pančevačkog mosta
Sledaća priča

Uklonjeno smeće i izmeštena nelegalna stanica kod Pančevačkog mosta

Poslednje od Hronika