in

Razbojnik, ilegalac iz Ukrajine, smešten u Padinskoj Skeli

Ukrajinac ilegalac smešten u Padinskoj skeli
Ukrajinac ilegalac smešten u Padinskoj skeli

Ukrajinski državljanin Viktor Loboda čeka treće izručenje Kijevu i trenutno se nalazi u azilu za strance u Padinskoj Skeli. Ukrajinac od devedesetih godina pljačka i ranjava po Srbiji, i posle skoro dve decenije odležane u našim zatvorima ponovo se “ušunjao” u našu zemlju iako je čak dva puta proteran na 99 godina!

Pljačkanje po celoj Srbiji koje je uvek bilo praćeno i vatrenim obračunom razbojnik iz Ukrajine prvi put je uradio sredinom 1993. u Subotici, a kasnije i u Somboru, zbog čega je osuđen na ukupno sedam godina zatvora. Uz teško delo krađe njemu se pripisuje i ranjavanje prodavca u Somboru.

Po našem zakonu dobio zabrana ulaska u Srbiju na 99 godina. On je, navodno, deportovan do granice sa Rumunijom i tu je izručen Ukrajincima.

Ilegalci preko Srbije u EU

Najviše imigranata preko prelazi iz Srbije u Evropsku Uniju preko srpsko-mađarske granice. Smo ove godine je uhapšeno preko 1000 ilegalaca. Na ovoj granici MUP Srbije raspolaže sa trenutno najmodernijom opremom.

Uhapšeni ilegalci smešteni u zatvor u padinskoj skeli

Otkrivaju ih termalnim kamerama, koje otkrivaju toplotu njihovih tela, senzorima koji reaguju na njihovu težinu, dvogledima koji uvećavaju noću svetlost i tako mrak čine svetlim.

Međutim, početkom 2002. i tokom 2003. godine, srpska policija beleži tri razbojništva i daje se opis stranog državljanina. Tada mu se na teret stavlja pljačka kioska u Staroj Bežaniji, razbojništvo u Zrenjaninu i teška krađa u Novom Beogradu, kada je ranio policajca na dužnosti. Viši sud u Beogradu osudio ga je na kaznu zatvora u Sremskoj Mitrovici na 10,5 godina.

Posle odslužene kazne, sredinom avgusta ove godine, naša zemlja mu je platila avionsku kartu za Kijev kako se više nikad ne bi vratio. U pratnji policije on je smešten u avion i ponovo mu je zabranjen ulazak na 99 godina u Srbiju.

Gotovo niko više iz naše zemlje nije mogao ni da poveruje da će se posle skoro dve decenije odsluženih kazni Ukrajinac vratiti u Srbiju. Međutim, pre nekoliko dana policija u Šapcu dobila je dojavu da se po njihom gradu šeta dobro poznati robijaš.

Kako se predpostavlja on je pomoću novih dokumenta vozom ušao u Bosnu i Hercegovinu. Proveo je nekoliko dana u Sarajevu, zatim seo u atobus i samo na njemu svojstven način ušao u Srbiju. Navodno, iznajmio je stan u Šapcu gde je i uhapšen.

Novi zatvor u padinskoj skeli Ekspresnom akcijom stavljene su mu lisice na ruke i on je uhapšen. Ponovo je doveden u azil za strance u Padinskoj Skeli, gde čeka izručenje Ukrajini i ponovo doživotna zabrana ulaska u Srbiju. Ukrajinac posle hapšenja nije želeo nadležnima da otkije zašto se ponovo vratio u Srbiju, kao ni to zašto mu je naša zemlja interesantna za razbojništva.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Posle svađe, sve je slađe...

    Posle svađe, sve je slađe…

    Stajalište kod Pančevačkog mosta

    Uklonjeno smeće i izmeštena nelegalna stanica kod Pančevačkog mosta