in

Uklonjeno smeće i izmeštena nelegalna stanica kod Pančevačkog mosta

Stajalište kod Pančevačkog mosta
Stajalište kod Pančevačkog mosta

Gradačka ulica kod Pančevačkog mosta konačno je prohodna. Poslednjih pet godina, služila je kao taksi stanica kombi prevoznika, deponija i javni toalet. Građanima je bio otežan, a ponekad i potpuno onemogućen prilaz kućama i radnim mestima.

Problem je eskalirao kada je zbog radova na petlji na Pančevačkom mostu Gradačka ulica sužena kako bi do kraja decembra za saobraćaj bila završena treća saobraćajna traka. Posle žalbe velikog broja Beograđana i izveštavanja Studija B, reagovao je Grad. Gradska uprava tada je taksi stanicu izmestila.
Sa ovog mesta svakodnevno su, godinama, desetine kombi prevoznika parkiranih duž cele ulice, sakupljali putnike ka Pančevu.

Živorad Lazarević, stanar Gradačke ulice kaže: „Bili smo u situaciji da zaista bukvalno nismo mogli doći kući. Znam jedan primer, komšija je povezao dete lekaru sa temperaturom od 40 stepeni i nije mogao da prođe, sat vremena je morao stajati jer oni neće da se pomere“.

Danilo Bašić, pomoćnik gradonačelnika Beograda kaže: „Kao što vidite, kombi prevoznika više nema, građani su zadovoljni. Nismo hteli da prevoznike samo isteramo odavde iako su nelegalni. Mi smo napravili novo stajalište, ovo je sada čisto zbog obaveštenja građana koji koriste taj prevoz, da je stajalište izmešteno u Poenkaerovu ulicu, bivša Đure Đakovića, kod Dunav stanice“.

Desetine zaposlenih u firmama u Gradačkoj i porodice iz nekoliko stambenih kuća u nastavku ulice, konačno mogu normalno da funkcionišu.

Kroz buduću petlju Pančevačkog mosta, kao jedan od najvećih saobraćajnih čvorova u gradu, ukršta se više od deset linija gradskog prevoza. Sada se do njih može i doći.

Petlja kod Pančevačkog mosta Petlja kod Pančevačkog mosta Petlja kod Pančevačkog mosta

Fotografije: Beobuild

Iako je prvi rok bio 20. novembar, novi rok je do kraja godine

Izgradnja nove pristupne rampe na Pančevačkog mosta je dobro napreduje i trenutno se radi na premošćavanju Bulevara despota Stefana i uključenje na novu betonsku konstrukciju između nasipa i most. Izgradnja nove raskrsnice će dodatno sprečiti zagušenje saobraćaja u smeru ka Pančevačkom mostu i time povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Kružni deo rampe koja se uzdiže na veštački nasip mosta je završena. Taj deo rampe je postavljen zajedno sa horizontalnom signalizacijom i javnom rasvetom stubova. Drugi deo projekta je betonska konstrukcija sa stubovima koji je povezan sa mosta na pristupu iz pravca „Bogoslovije“.

Rok za završetak nove rampe kod Pančevačkog mosta ostaje nepromenjen, prva vozila će proći kroz istu do kraja ove godine.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ukrajinac ilegalac smešten u Padinskoj skeli

    Razbojnik, ilegalac iz Ukrajine, smešten u Padinskoj Skeli

    Lopovi ukrali 30 računara iz Osnovne škole Stevan Sremac u Borči

    Lopovi ukrali 30 računara iz osnovne škole Stevan Sremac u Borči