in

Radnici prekinuli štrajk. Novi most u roku

Radnici firme Ratko Mitrović niskogradnja“ prekinuli su štrajk koji su započeli 5. avgusta. Radovi se nastavljaju punom parom i najavljuje se da će most biti završen u predviđenom roku.

Radnici su prekinuli štrajk nakon pristanka poslodavca da im isplati deo duga za zarade i uz dogovor da se čitav dug isplati do kraja danaizjavio je poverenik sindikalne organizacije u toj firmi Mile Čolić.

Obećano je da će svi radnici biti isplaćeni do kraja dana, njih oko trista, nakon čega su nastavili sa započetim poslom.

Radnici ove firme većinu svojih zarađenih plata morali su u više navrata da dobijaju kroz razne štrajkove. Mile Čolić je izrazio očekivanje da se ovakve stvari više neće događati i da će se poštovati dogovori i obaveze.

Radnici firme Ratko Mitrović niskogradnja“ angažovani su na više gradilišta u Beogradu. Jedno od njih je izgradnja pristupnih saobraćajnica na mostu Zemun-Borča, na borčanskoj i zemunskoj strani. Takođe su uposleni i na rekonstrukciji ulice Vojvode Stepe na Voždovcu.

Neka ovo bude poslednji put da se ovako nešto događa. Radnici moraju biti ispoštovai i mora im se isplatiti ono što su zaradili. Izgradnja mosta će biti nastavljena i najave ministarke Mihajlović su da će biti gotova do kraja decembra. Iskreno se nadamo da će tako i biti i da neće biti potrebe za još nekim štrajkom ubuduće.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ležeći policajac na Pančevačkom mostu

    Ležeći policajac na Pančevačkom mostu ne odustaje

    Grad vraća Bus plus građanima

    Bus plus ostaje u Beogradu. Slede određene promene