in

Ležeći policajac na Pančevačkom mostu ne odustaje

Ležeći policajac na Pančevačkom mostu

Uporan neki ležeći policajac“. Postavili ga tu još od vremena prethodne vlasti i on još leži, nikako da shvati da mu nije tu mesto.

Problemi sa Pančevačkim mostom su svakodnevni a pošto on predstavlja još uvek jedinu vezu Leve obale Dunava sa ostatkom Beograda, ti problemi postaju sve veći.

Problem ležećeg policajca“ na silaznoj rampi Pančevačkog mosta u pravcu prema gradu i dalje je aktuelan. Preživeo je zimu, proleće, i dobar deo leta. On je tu, mi se nekako već navikli na njega i po automatizmu skrećemo u levu traku kako bismo ga zaobišli, naročito autobusi koji bi u suprotnom zapinjali o njega.

Zbog zaobilaženja ležećeg policajca“, dolazi do gužve koja se odražava na ceo most, a često dolazi i do sudara prilikom prestrojavanja.

O ovom problemu smo pisali u januaru ove godine. Tada smo kontaktirali sve službe na koje smo bili upućeni i tako u krug da bi problem ostao na mestu i narednih pola godine.

Ovaj problem nikoga ne zanima, verovatno će biti zanimljiv ako se desi da spoj na tom mestu popusti i deo mosta klecne, kao što smo već imali priliku da vidimo na nekim drugim mestima. A onda kada bezbednost građana bude ugrožena i jedini put do grada praktično zagušen, ko će biti kriv? Ko će odgovarati?

 

Pančevac u lošem stanju. Problemi se moraju rešavati brzo

Svi smo svesni da je Pančevački most u lošem stanju. Svedoci smo novih udara koje doživljava. Spojevi sve više stradaju jer je na njima najveće opterećenje. Setimo se samo situacije kada je jedan spoj popustio i usledila zabrana saobraćaja preko jedne trake dok se on ne popravi. Svi se sećamo velikih, svakodnevnih gužvi i pešačenja preko mosta.

Da li treba da se desi katastrofa da bi se nešto uradilo? Da li je ovaj spoj preko kog se pruža privremeni ležeći policajac“ potpuno bezbedan za upotrebu?

Apelujemo na nadležne da što pre prisegnu rešavanju ovog problema. Ne radi se o kvalitetu kolovoza, već o bezbednosti na desetine hiljada ljudi koji svakodnevno prelaze preko Pančevačkog mosta. 

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Napreduje Kineski most

    Ministarka Mihajlović najavila otvaranje mosta Zemun-Borča do kraja decembra

    Radnici prekinuli štrajk. Novi most u roku