in

Prvi kineski fudbaler posle 28 godina i to u BSK-u

Fudbalski klub BSK iz Borče je napravio veliki korak u svojoj promociji na Azijskom tržištu. Dogovorena je saradnja sa jednim od najbogatijih kineskih klubova Šangaj SIPG.

Da podsetimo u ovom prelaznom roku Šangaj je angažovao Brazilca Hulka, a samo za njegov transfer je plaćeno 58 miliona eura.

Kao prvi deo saradnje sa Kinezima je i dolazak talentovanog Zhengyu Zhu (21), mladog reprezentativca Kine, koji će biti pozajmljen Borčanima do kraja sezone.

– Zadovoljni smo ostvarenom saradnjom sa takvim klubom kao što je Šangaj SIPG, i nadamo se da će vremenom naša saradnja biti sve veća i veća. Zhu je još ranije stigao, imao je malih problema sa povredom, ali se odlično uklopio i očekujemo puno od njega u narednom periodu. Zahvalio bih se i menadžeru Darku Mariću čijim smo kontaktima započeli jedan novi ubrzani razvoj kluba – zadovoljan je prvi čovek BSK-a Jovan Vasić.

Čovek koji je odgovora za dovođenje ovog mladog fudbalera je Darka Marića, nekadašnji fudbaleri koji je jedan deo karijere proveo u Kini. On je odgovorio na pitanja kako je došlo do saradnje sa Šangaj SIPG, i zašto je odabran baš BSK?

Darko Marić sa kineskim fudbalerom Zhengyu Zhu

– Svedoci smo da se poslednjih godina sve više i više ulaže u kineski fudbal. Saradnja u današnje vreme sa Kinom ima najveći potencijal jer može da obuhvata mnoge oblasti, ali i da se nadoveže na već odlične političke odnose. Pošto živim u Beogradu na Levoj obali Dunava logično je bilo da prvi koraci budu usmereni ka BSK-u – objašnjava Marić.

Kina je osvedočeni prijatelj Srbije jer nije priznala nezavisnost Kosova, a Srbija podržava suverenitet i integritet Kine. Na Levoj obali Dunava pored Pupinovog mosta koji je izgradila kineska firma CRBC, u planu je izgradnja luke, i velikog industrijskog parka.

Srbija je prva zemlja u Evropi sa kojom Kina upravo uspostavlja slobodan vizni režim. Sada imamo i kineskog fudbalera na Levoj obali, prvog posle 28 godina kada su igrali Điu i Liu u Partizanu.

–  Ja sam uveren da se kroz sport, a pogotovo fudbal, može dodatno intenzivirati saradnja dve zemlje. Verujem da će dolazak kineskog fudbalera doprineti novim sporazumima i otvaranju mnogih drugih mogućnosti. Mislim da pogodnost da imamo kineskog fudbalera, i to iz jednog od njihovih najvećih klubova treba na poseban način da iskoristi rukovodstvo opštine Palilula i da se sami nametnemo kineskim investitorima i kompanijama. Ubeđen sam da će se sada još lakše odlučivati da ulažu u projekte na Paliluli – siguran je u budućnost dobrih odnosa Darko Marić.

Živi bili pa videli, što bi rekao naš narod!

Izvor: srbijasport.net

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zbog ogromne gužve preko Pančevca brže peške

    Nadležni samouvereno rekli „Beograd spreman za zimu“