in

Prodaje se deo PKB-a

PKB - 2015

Deo imovine Poljoprivrednog kombinata Beograd biće uskoro prodat kako bi se, prema rečima zvaničnika, omogućio njegov bolji rad. Polovinom septembra prvi potencijalni kupci će dobiti ponude a početna vrednost imovine biće 51 % vrednosti s kraja decembra prošle godine.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da PKB iz meseca u mesec pravi ima gubitke koje pokriva Grad Beograd. Cilj ove prodaje, kako kažu nadležni, nije da se rasproda gradsko-građevinsko zemljište, već da se najveći proizvođač hrane za Beograd osnaži i da se proizvodnja hrane znatno poboljša investicijama kupaca, koje Beograd trenutno nema.

Prodaće se poljoprivredno zemljište po ceni 51 % tržišne vrednosti tog zemljišta 31. decembra 2014. godine i to sa ciljem da se na njemu razvija isključivo poljoprivreda a ne neka druga (npr. građevinska) delatnost.

Ukoliko ovaj prvi pokušaj prodaje dela imovine PKB-a bude uspešan, preći će se na naredni korak kada će se prodavati još jedan deo imovine ovog kombinata ali po ceni od 30 % tržišne vrednosti.

Borko Milosavljević, pomoćnik gradonačelnika, izjavio je: „Prodavaće se samo poljoprivredno zemljište sa pratećim objektima i stočnim fondom a od potencijalnog kupca tražićemo garancije za kontinuitet delatnosti i preuzimanje optimalnog broja radnika.“

Iako se mnogi protive privatizaciji najvećeg proizvođača hrane u Beogradu i njegovoj okolini, koji bi mogao da prehranjuje čitavu Srbiju a možda i njene susedne zemlje, nadajmo se da će prodaja zemljišta u septembru biti od koristi samoj korporaciji i njenim radnicima i da će novi vlasnik znati kako na pravi način da iskoristi potencijale našeg kraja.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kreativne i likovne radionice za mališane u Padinskoj Skeli

Još kreativnih radionica! :D

Imati troje i više dece u Srbiji