in

Problemi sa snabdevanjem vodom do daljnjeg!

Od 14. januara građani Borče, Krnjače, Koteža i Ovče imaju otežano i isprekidano snabdevanje vodom, a JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ nema rešenje.

Izdali su saopštenje, koje smo više puta čuli od operatera, da poslednjih dana beleže prekomernu potrošnju vode na čitavom području grada, a glavni razlog je to što mnogi potrošači ostavljaju otvorene slavine, kako bi sprečili smrzavanje vodovodnih instalacija.

Iako je proizvodnja vode trenutno na najvišem nivou, ipak su svi kapaciteti maksimalno angažovani, prema saopštenju JKP-a. Međutim, izgleda da je to iznad trenutnih potreba svih stanovnika grada Beograda, pa su ovim problemom najviše pogođena predgrađana Beograda, odnosno leva obala i stanovnici Borče, Krnjače, Koteža i Ovče.

Pored nesavesnih potrošača „Beogradski vodovod“ muče i kvarovi. Dnevno imaju i preko 60 kvarova i ne uspevaju sve da ih saniraju u očekivanim rokovima pa se poslovi popravki prenose iz dana u dan, što je potvrdio i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Ipak veliki broj kvarova i nesposobnost nadležnih NIJE RAZLOG nestanka vode!

Očekujemo od nadležnih da nađu adekvatno rešenje kojim bi se nastavilo redovno snabdevanje vodom svih građana. Odnosno, ukoliko ovaj problem ostane na snazi do dalnjeg očekujemo da u „podnošenju žrtve“ dok se problem ne reši učestvuje cela teritorija grada Beograda a ne samo određeni delovi.

S obzirom da je prognoza za naredne dane takva da nas očekuje novi ledeni talas, problemi sa vodom će očigledno potrajati. Stoga savetujemo sugrađanima da vodu pametno troše, prave potrebne ali optimalne zalihe onda kad je ima!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Do kraja 2018: Toplana-elektrana u Padinskoj skeli

    Stanari u zgradama imaju dve godine da odaberu upravnika