in

Preko 50 automobilskih guma bačeno pored Zrenjaninca, slede prijave

Iako se neprestano apeluje na sugrađane i privrednike da otpad bacaju na mesta koja su za to zakonom predviđena, bahato ponašanje se nastavlja kao da nema kraja.

Kako je objavilo udruženje Eko Pančevački Rit, neodgovorni pojedinci koji žive u okruženju restorana Malo korzo pored Zrenjaninskog puta, stvaraju baš „lepu“ sliku naše životne sredine.

Sve što im ne treba bace u potok, zaista nemamo tu pogrdnu reč za njih koliko smo ljuti – kažu iz udruženja

Članovi ovog udruženja pokupili su, pored ostalog, i preko 50 automobilskih guma koje je bacio neki neodgovorni vlasnik auto otpada ili vulkanizer.

Ovo je posebno tužno, jer postoje mogućnosti da se automobilske gume odvezu na reciklažu i to potpuno besplatno, preko udruženja Eko Pančevački Rit.

Baš zbog ovakve situacije, a ova lokacija nije usamljena, udruženje će uputiti prijave Gradskom sekretarijatu za ekologiju.

Prijave će biti poslate za sve delatnosti koje proizvode ovakvu vrstu otpada, a nalaze se u okruženju navedene lokacije.

Puštamo prijave, pa neka oni pokažu dokumentaciju i dokažu nadležnima kome su predali gume – saopštilo je udruženje Eko Pančevački Rit

Takođe, svi građani koji žele da prijave zagađivače, mogu fotografisati počinioce i to proslediti udruženju Eko Pančevački Rit putem Vibera na broj 064-0620-344.

Nama je žao što svest sugrađana i privrednika na levoj obali ne prihvata promenu na bolje, pa nam se ovakve situacije neprestano ponavljaju.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U Kotežu inicijativa da glavna ulica ponese ime komšije nastradalog tokom NATO bombardovanja

    Odlučeno je kako će policijski čas izgledati za 01. maj i za predstojeći vikend