in

Sugrađani iz Koteža pokušali da spreče zatrpavanje nasipa otpadom (VIDEO)

Kako saznajemo, sugrađani u naselju Kotež pre samo nekoliko dana su pokušali da spreče da se istovari otpad na divlju deponiju u ovom naselju, tačnije na nasipu kod naselja Kotež.

Prostor kod nasipa sugrađani bi mogli da iskoriste na mnogo lepih načina – da prošetajusa decom, da trče, provozaju se biciklom ili prošetaju svog ljubimca.

Nažalost, oni bahati su mu našli drugačiju namenu, pa pretvaraju nasip u divlju deponiju izbacujući otpad i šut.

Osoba koja radi u JKP „Gradska čistoća“ uz skrenutu pažnju da ne baca smeće na mesto gde mu nikako nije mesto (prirodu) i predlog da to uradi na mestima gde je predviđeno bacanje – odlaganje istog je istovarila punu prikolicu sa „dva clana porodice“ sto se da videti na snimku uz pokušaj da se obračuna sa nama koji ne želimo da gledamo kako nam neko uništava prirodu…

Prilikom pokušaja sugrađana iz Koteža da spreče ovakvo ponašanje, očigledno je došlo i do ozbiljne rasprave.

Umesto da se postide zbog svog postupka, bahati zagađivači su pokušali i da se obračunaju sa građanima Koteža koji su ih zatekli na delu.

 

Jasno je da među nama postoje oni koji ne razumeju osnovnu kulturu življenja i činjenicu da smo dužni da prirodu leve obale sačuvamo za buduće naraštaje.

Žalosno je što neki ljudi nemaju obzir na svet oko sebe i ne razmišljaju o planeti koju svakodnevno trujemo… Meni nimalo nije prijatno da gledam ovakve stvari, ali samo skretanje pažnje nije dovoljno pojedincima… Nasip nam je postao deponija, umesto mesta gde bi mogli da izadjemo udahnemo svež vazduh, istreniramo, pobegnemo od svakodnevnice… Da li neko ima predlog-rešenje ovakvih situacija u datom trenutku?? – stoji u ovoj objavi

Vanredno stanje trenutno onemogućava da nadležni organi adekvatno reaguju na ovaj vid bahatosti, ali se nadamo da će ubrzo biti pronađen način da se zagađivači najstrožije kažnjavaju.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Penzioneri u nabavku u petak, ostali po izmenjenom radnom vremenu

    Za protekla 24 časa još 5 osoba u Srbiji je preminulo od virusa COVID 19