Bahati koriste policijski čas da levu obalu zatrpaju divljim deponijama - www.lobi-info.rs

Bahati koriste policijski čas da levu obalu zatrpaju divljim deponijama

3 minuta za čitanje

Iako su na snazi vanredno stanje i policijski čas, izgleda da je za one bahate ovo najpogodnije vreme da obave šta su zamislili, daleko od očiju nadležnih službi.

Kako je objavilo udruženje građana Kotež, svakodnevno se, a naročito noću, istovara otpad iz automobila i kamiona u pojasu oko ovog naselja čime se šire divlje deponije.

Deponija je sve više a mi iz UG Kotež jednostavno nemamo rešenje. Za vreme trajanja vanrednog stanja inspekcije ne rade, što je i zvaničan odgovor iz naše opštine Palilula.

Kako kažu, prepušteni su sami sebi, a ograničeno kretanje otežava nadzor, pa je ceo pojas uz nasip nekontrolisan i postaje tragedija kakva u savremenom svetu ne postoji!

UG Kotež je uputilo dopise Ministarstvu životne sredine, Opštini Palilula, Policiji, Inspekciji…  sa tačno obeleženim mestima gde su deponije, kao i fotografijama.

Znate već iz dosadašnjih obraćanja koliko smo im bitni, ali mi nećemo dozvoliti da budemo zatrpani smećem iz celog grada – navode iz UG Kotež

Zato su uputili poziv sugrađanima, posebno onima koji žive pored nasipa, da odmah nakon što primete ovakav zločin, jave udruženju građana Kotež.

UG Kotež će nakon dojave odmah obavestiti policiju. Ali, kako navode veoma je bitno da sugrađani fotografišu počinioce, odnosno njihove tablice na vozilu zbog dalje procedure.

Iz ovog udruženja kažu i da će zahtevati da se deponije očiste odmah nakon vandrednog stanja, obzirom da je priroda već počela da ih obrasta. 

Važno je naglasiti da se ovo ne dešava samo u naselju Kotež, već i u svim drugim naseljima na levoj obali, dakle Krnjači, Borči, Padinskoj i na mnogim drugim lokacijama.

Zbog toga su na ovakvo ponašanje reagovala i druga udruženja, pa je održan i konferencijski sastanak unije „Treći Beograd“ koja okuplja više udruženja građana sa leve obale.

Sva udruženja koja su deo unije „Treći Beograd“ složila su se da organizovano stanu u odbranu naše životne sredine, prijave bahate počinioce i pomognu u saniranju problema.

Foto: UG Kotež

Leave a Reply

Prethodna priča

U poslednja 24 sata u Srbiji još 5 osoba preminulo od korona virusa

pomoć privredi
Sledaća priča

Vlada usvojila uredbe za pomoć privredi

Poslednje od Vesti