Odlučeno je kako će policijski čas izgledati za 01. maj i za predstojeći vikend - www.lobi-info.rs

Odlučeno je kako će policijski čas izgledati za 01. maj i za predstojeći vikend

2 minuta za čitanje

Danas je usvojen predlog da zabrana kretanja za prvomajske praznike bude od četvrtka 30. aprila u 18.00 sati, do subote 2. maja u 05.00 časova ujutru. Ovu odluku je danas u 13.00 časova usvojila Vlada Srbije.

Kako saznajemo tom periodu građani stariji od 65 godina će moći dva puta da izlaze napolje po sat vremena.

Mera koja će važiti nakon policijskog časa je zabrana okupljanja više od dvoje ljudi u javnom prostoru.

Iako je predsednik Vučić sinoć predložio zabranu za okupljanje više od petoro ljudi, medicinska struka je tražila oštriju meru.

U subotu i nedelju imaćemo „standardni“ policijski čas u trajanju od 18.00 časova do 5.00 ujutru, kako je to do sada bio slučaj radnim danima.

Moramo da shvatimo da izlazimo iz faze izolacije i prelazimo u ličnu odgovornost. Svakome kome nije neophodno u subotu i nedelju da izlazi, neka ne izlazi. Mere ostaju iste u subotu i nedelju kao što su danas – rekao je dr Zoran Gojković

Sledeće nedelje se postepeno vraćamo u redovne životne tokove, ali navike i ponašanje sugrađana moraće još dugo vremena biti u skladu sa zaštitom od virusa COVID 19.

Prema rečima dr Kona, broj pozitivnih slučajeva u odnosu na broj testiranih spao je na procenat od 4 odsto, dok je na početku ove borbe taj procenat išao i do 30 odsto.

Da li će mere ponovo biti pooštrene zavisi od daljge praćena širenja virusa COVID 19 i ponašanja sugrađana nakon popuštanja mera.

Najavljeno je i masovno testiranje građana na antitela, kako bi se utvrdilo koliko se razvio kolektivni imunitet.

Leave a Reply

Prethodna priča

Preko 50 automobilskih guma bačeno pored Zrenjaninca, slede prijave

autobusi
Sledaća priča

8.maja u autobuse mogu samo građani sa radnom obavezom

Poslednje od Vesti