in

U Kotežu inicijativa da glavna ulica ponese ime komšije nastradalog tokom NATO bombardovanja

Siniša Medić sa bratom

Tokom NATO bombardovanja Beograda, te 1999. godine, u noći između 22. i 23. aprila, nastradalo je 16 radnika zaposlenih u Radio Televiziji Srbije. Jedan od njih bio je Siniša Medić iz Koteža, a njegovo telo nikada nije pronađeno.

Divan čovek, komšija, prijatelj, brat … bio je i igrač FK Palilulac, kao i njegov stariji brat Miroslav Medić. Ostaje sećanje na našeg divnog komšiju iz Koteža. Kao i za večno pitanje ZAŠTO? – kažu sugrađani iz Koteža

Zato je udruženje građana Kotež pokrenulo inicijativu kojom bi se sačuvalo sećanje na njihovog komšiju Sinišu Medića, koji je nastradao tokom bombardovanja zgrade RTS-a.

Uputili su inicijativu Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica, sa predlogom da se promeni naziv glavne ulice u Kotežu. Ova ulica sada nosi naziv Hrvatska, a ideja je da postane ulica Siniše Medića.

Kako stoji u obrazloženju ove inicijative, Siniša je bio vredan čovek, požrtvovan radnik i dobar prijatelj. Njegova porodica i dalje živi u Kotežu.

Udruženje građana Kotež objavilo je ovu inicijativu na svojoj Facebook strani, a većina sugrađana podržala je ovu ideju.

Foro: Facebook UG Kotež

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    gsp

    Pre ulaska u autobus-voz meriće se temperatura

    Preko 50 automobilskih guma bačeno pored Zrenjaninca, slede prijave