in

Predstojećeg vikenda u Padinskoj potpisivanje peticije za bolje uslove života

Kako smo saznali, sugrađani iz naselja Padinska Skela odlučili su da zahtevaju bolje uslove za život u svom naselju od nadležnih u opštini Palilula. Zato su organizovali potpisivanje peticije koja će biti podneta opštini.

Potpisivanje ove peticije biće moguće u subotu i nedelju, 06. i 07. juna, od 10.00 do 17.00 časova, ispred sportske hale u Padinskoj Skeli.

Navedenom peticijom sugrađani iz Padinske zahtevali su sledeće:

  • Kvalitet , kontinuitet i kvantitet usluga javnog preduzeća „Gradska čistoća“ ( zbog loše usluge istog, naselje je ispod svih osnovnih normativa koji bi trebalo da budu ispunjeni, u smislu ekološkog i sanitarnog minimuma ).Uklanjanje i trajno rešavanje divlje  deponije  u Tovilištu.
  • Kontinuirano održavanje kanala, koji su potpuno obrasli divljim rastinjem i puni su smeća, kako bi mogli da budu u funkciji zaštite od poplava, za koju su i predviđeni i neophodni u ritskom podneblju.
  • Kontinuirano održavanje javnih površina i parkova (dugotrajnije  rešavanje neuređenih javnih površina , čije neodržavanje proizvodi niz problema – zdravstvenih zbog komaraca , prenosnika zaraznih bolesti , ambrozije koja uzrokuje alergije , HOBP, astmu…).
  • Kvalitet vode u naselju je loš. Zahtevamo da se voda iz arteškog bunara redovno ispituje, poboljšava njen kvalitet, kao i da se smanji prevelika količina kamenca koji uzrokuje kvarove električnih aparata u domaćinstvima i kožne osipe. Tražimo da se voda redovno ispituje i da taj podatak bude transparentan i dostupan javnosti.
  • Razvojni plan infrastrukture u naselju,  s obzirom da više nemamo Dom kulture u naselju. Neophodno je vratiti kulturna i sportska dešavanja u Halu , kao i projekcije filmova , pozorišnih predstava, teretane. Biciklističku stazu, uređeno šetalište sa adekvatnom rasvetom i pratećom infrastrukturom od „mosta do mosta“ , odnosno od naselja Tovilište do Instituta PKB Agroekonomik. Želimo da povežemo naselje sa Pupinovim mostom putem izgradnje biciklističke staze i trotoara za pešake, jer nemamo nikakav pristup ovom delu osim automobilom ili gradskim prevozom. Želimo da omogućimo deci bezbedno korišćenje biciklističkih staza i da na taj način promovišemo  zdrav život. Vraćanje sporta u Halu ( vratiti bazične sportove – odbojka, košarka, rukomet…), a našoj deci mogućnost da po pristupačnim cenama  postanu članovi vodećih klubova i vrhunski sportisti. Iz našeg naselja su i potekli mnogi vrhunski sportisti . Osnovni cilj je usmeravanje dece ka pravim ciljevima a ne ka narkomaniji i kriminalu.
  • Izgradnja bazena, kako bi  i vodeni sportovi bili dostupni našoj deci i učenicima OŠ „Olga Petrov“, koji nemaju salu za fizičko vaspitanje do petog razreda. Potrebno je izgraditi terene za košarku, odbojku, rukomet i tenis na otvorenom, u okviru kompleksa Hale. Kako se osećamo kao građani drugog reda u odnosu na ostale stanovnike Opštine Palilula, koji imaju sve ove mogućnosti, naša deca ne vide perspektivu.

Dakle, građani Padinske Skele bore se za ono što predstavlja osnovne uslove za normalan život i trebalo bi da je već dostupno u svakom naselju.

Nadamo se da će se na potpisivanje ove peticije sugrađani odazvati u što većem broju i da će ova akcija dati bar neke rezultate.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Kartica „Tri plus“ donosi popuste i pogodnosti za porodice sa troje i više dece

Zbog radova danas je deo Krnjače bez struje