in

Predsednik udruženja bivših radnika PKB-a, saslušan u policiji zbog protesta

Kako saznajemo, Predsednik Udruženja bivših radnika i penzionera PKB-a, Milinko Miladinović rekao je juče da je saslušan u policiji po hitnom pozivu, koji mu je uručen u tokom protesta ispred Al Dahre.

Podsećamo, juče su bivši radnici PKB-a pokušali ponovo da blokiraju ulaze u upravnu zgradu te firme u Padinskoj Skeli u znak nezadovoljstva što država odbija da im isplati nadoknadu za akcije.

Ovoga puta reagovala je Policija, jer kako se navodi, za razliku od prethodnih protesta ovaj nije zvanično prijavljen.

Policija je napisala prijave, optužujući nas da smo zaustavili saobraćaj na Zrenjaninskom putu, nedaleko od upravne zgrade PKB, što nije istina jer je saobraćaj blokirala policija koja nam nije dozvolila da priđemo zgradi PKB-a – rekao je Miladinović.

Bivši radnici i penzioneri PKB-a, njih 3.000 potražuju od države oko 11,8 miliona evra na ime akcija koje nisu dobili krajem 2018. godine kada je prodat deo imovine PKB-a firmi Al Dahra.

Maltretiraju nas i vrše pritisak na nas tako što će dnevno pozivati na saslušanje po nekoliko nas i traže da platimo kaznu po 5.000 dinara zbog obustavne saobraćaja i pod optužbom da nismo prijavili okupljanje – rekao je Miladinović.

Kako je Miladinović rekao, skup nisu prijavili jer se dozvola čeka pet dana, pa su se juče spontano okupili nedaleko od upravne zgrade sa ciljem da blokiraju ulaze kao prošle nedelje.

Rekao sam policiji da nećemo da platimo kaznu jer ne plaćaju ni članovi Srpske napredne stranke (SNS) kada se spontano okupe, a oni su mi rekli da je to politika. Ako je tako i nas će da nateraju u politiku – dodaoje Miladinović.

PKB korporacija je do pre nekoliko godina bila društvena firma i po Zakonu o privatizaciji radnicima je trebalo da pripadne oko 14 odsto kapitala prilikom prodaje.

Ipak, pravnim aktima prilikom prodaje transformisan je u državno preduzeće, čime su radnici isključeni iz prava na akcije.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Od danas novo povećanje broja polazaka autobusa na linijama 43 i 95

Kotežani spremaju mirni protest pod sloganom „Pevajmo od muke“